Kadirov: İfade vermeye hazırım

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, Moskova'da öldürülen Boris Nemtsov davasında ifade vermeye hazır olduğunu söyledi.

Kadirov: İfade vermeye hazırım
Kadirov: İfade vermeye hazırım
GİRİŞ 30.04.2015 18:12 GÜNCELLEME 30.04.2015 18:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kadirov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Moskova'da öldürülen muhalif lider Boris Nemtsov davasıyla ilgili işbirliğine hazır olduğunu belirterek, "Ben memnuniyetle ifade vermeye hazırım. Çocuklar da bunu istedikleri için problem yok. Eğer Zaur Dadayev onu öldürmüşse, mahkemenin ona verdiği cezayı hapiste geçirsin. Eğer suç işlemişse, cezasını çekmelidir" dedi.

Daha önce Çeçenistan'daki güvenlik güçlerine hitaben, "başka bölgeden gelen güvenlik görevlilerine ateş açın" açıklamasını da değerlendiren Kadirov, bu açıklamayı yaparken duygusal davrandığını dile getirdi.

Kadirov, "Ben duygusal davranarak bu açıklamayı yaptım. İlk olay değildi ve çok üzüldüm. Danışmanım da acele etmememi söyledi. Biz, Rusya'da, hukuk devletinde yaşıyoruz. O nedenle suçluları iade ediyoruz. Teröristleri yok ediyoruz. Eğer birisi suç işlemişse ben ondan taraf tutmam" şeklinde konuştu.

Çeçenistan'ı yönetmenin kolay olmadığını da kaydeden Kadirov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e birkaç defa istifasını sunduğunu, ancak Putin'in kabul etmediğini bildirdi.

Kadirov'un, Stavropol bölge güvenlik güçlerinin Çeçenistan'da yaşayan Cambulat Dadayev'e karşı yaptıkları ve Dadayev'in öldürülmesiyle sonuçlanan operasyon nedeniyle yaptığı, "Çeçenistan'da hükümet yetkililerine bildirilmeden operasyon düzenleyen diğer bölge güvenlik güçlerine ateş açın" talimatı Rusya kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

YORUMLAR 5
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    putin itliğini yapıyor vatanına milletine islama ihanet ediyor kadirov sende zalimlerdensin elbet sanada sorulacak işlediğin destek olduğun cinayetler işkenceler
    Cevapla
  • yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Küfür devam eder zulüm devam etmez... Elbet bir. Şeyh Şamil çıkar sana haddini bildirir ...
    Cevapla
  • hain kadirov 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın zalimler için cehennem!!!
    Cevapla
  • arif kara 8 yıl önce Şikayet Et
    mutlaka senin ihanet dönemini bitirecek kahraman çeçenler çıkacaktır.
    Cevapla
  • admin. 8 yıl önce Şikayet Et
    kadirov un 60 yaşındaki bir generalı 16 yaşındaki bir kız çocuğuyla evlenmek istiyor ailesini ölümle tehdit ederek lütfen bunu yayınlayın insanlar kadirov un gerçek yüzünü görsünler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu