Ermenistan'da isyan büyüyor

Ermenistan’da devlet tarafından yapılan elektrik zamlarından dolayı yapılan protestolar gitgide ülkenin her yerini sarıyor.

Ermenistan'da isyan büyüyor
Ermenistan'da isyan büyüyor
GİRİŞ 24.06.2015 09:43 GÜNCELLEME 24.06.2015 12:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başkent Erivan’da nezarethaneler dolduğu için gözaltına alınan vatandaşlar, Ermenistan’ın Abovyan ve Aştarak şehirlerinin hapishanelerine götürülüyor. Şu ana kadar 237 kişi gözaltına alındı. 

Ermenistan polisi, Erivan'ın merkezinde dün geceden itibaren toplanan vatandaşları sabah saatlerinde 15 dakika süren bir müdahalenin ardından dağıttı. Daha sonra Erivan'ın Emniyet Müdürü Aşot Karapetyan göstericilerle görüştü.

Ermeni basınından alınan bilgiye göre, Karapetyan eylemcileri kamu düzenini bozmamaya, Baqramyan semtini terk ederek Opera tiyatrosunun önündeki meydana doğru çekilmeye davet etti. Ancak binlerce kişi Serj Sarkisyan'ın konutu bulunan Baqramyan semtine gelerek eylemlerini yapmaya devam ediyor.

(Tazyikli su sıkılan bir protestocu havada takla atarken kameralara yansıdı)

Erivan emniyeti, protestoculara seslenerek Cumhurbaşkanı ile müzakereler için bir girişim grubu oluşturmalarını teklif etti, ancak bu teklif eylemciler tarafından geri çevrildi. Ermenistan hükümeti, elektrik fiyatlarının 1 Ağustos itibariyle yüzde 17 ila 22 arasında artırılmasına karar vermişti.

YORUMLAR 16
  • murat can 8 yıl önce Şikayet Et
    #direnermenistan
    Cevapla
  • Omer Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Gebertin lan birbirinizi.
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru bir şey ve gerçekten hakları için sokağa çıkmışlar tebrik ediyorum kendi yeraltı yerüstü kaynaklarını maliyeti dışında halka satan bir devlet sadece halkını sömürme düşüncesindedir net.
    Cevapla
  • galip 8 yıl önce Şikayet Et
    CNN ,BBC canlı yayına başladımı,Kaç ölü ve yaralı var,diktatör nerede,Diren ermenistan,polis şiddeti ve gaz ile kaç kişi yaralandı,Ermeni vekiller ne yapıyor,polise küfür etmiyormu,taş atmıyormu.Derhal göstericilere yardım edilmeli,taş,sopa molotof,sapan ,bilye,çivili top,kırmızılı kadın,piyano,taksim ruhu gönderelim,zulum ne zaman başladı.mesele zam değil hala anlamadınızmı
    Cevapla
  • Tolgo 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek bir türk vatandaşı komşularına zarar gelmesini istemez, sevinmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...