''Ermenistan'daki gerilim sürecek''

Ermeni siyaset uzman Giragosian, Ermenistan'daki protestoların devam edeceğini söyledi.

''Ermenistan'daki gerilim sürecek''
''Ermenistan'daki gerilim sürecek''
GİRİŞ 29.06.2015 07:35 GÜNCELLEME 29.06.2015 07:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ermenistan'da hükümetin elektriğe yüzde 20 zam yapma kararına tepki olarak başlayan protesto gösterilerini değerlendiren Ermenistan'ın önde gelen siyaset uzmanı Richard Giragosian, gösterilerin Ukrayna'dakilerden farklı olduğunu ve çözülmezse Ermenistan'da toplumsal huzursuzlukların devam edeceğini söyledi.

Giragosian, ayrıca hükümeti zama teşvik eden Rus firmasına duyulan öfkenin, bu gösterilerin Moskova karşıtı olduğu anlamına gelmeyeceğini belirtti. 

ERMENİSTAN'DAKİ OLAYLAR, UKRAYNA'DAKİNDEN BELİRGİN BİÇİMDE AYRILIYOR"

Erivan merkezli Bölgesel Araştırmalar Merkezi Başkanı ve ülkenin önde gelen siyaset uzmanı Richard Giragosian, başkent Erivan'da elektriğe yüzde 20 zam yapılmasının ardından 19 Haziran'dan başlayan ve hala devam protesto gösterilerini Doğan Haber Ajansı muhabirine değerlendirdi.

Richard Giragosian, birçok gözlemcinin Ermenistan'da patlak veren gösterilerin, Ukrayna'da bundan bir buçuk yıl önce gerçekleşen, kısaca 'Maydan' alını alan Batı yanlısı ihtilal ile benzeştiğini belirterek, "Ukrayna'daki Maydan ile Ermenistan'daki olaylar arasında bazı temel benzerlikler olmakla birlikte, Ermenistan'daki olaylar, Ukrayna'daki ile belirgin biçimde ayrılıyor.

Ermenistan'daki gösteriler, elektrik zammı gibi daha dar odaklı bir konu nedeniyle patlak vermiş olsa da, olayın arka planına baktığımızda, ülkedeki yoksulluk ve eşitsizliğin ana neden olduğunu görüyoruz. Toplumun geniş kesimlerinde hükümete yönelik öfke duygusu var. Fakat bu noktada, bir zıtlıkla karşı karşıyayız.

Şöyle ki, bir taraftan, protestocuların eylemlerini elektrik fiyatları konusuna dayandırmaları, eylemlerin geleceği açısından riskli görünüyor. Zira, hükümetin bu konuda taviz vermesi halinde, bu durumu bir 'zafer' olarak görülebilir ve protesto gösterilerinin kitlesel desteği kaybetme riski bulunuyor" dedi. 

YORUMLAR 1
  • trabzonli 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah daha beter olursunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı