Kayıp Türk balıkçının cesedi bulundu!

Ordu’dan 10 Ocak'ta av için Abhazya’ya giden ve ondan sonra haber alınamayan balıkçı Murat Halis Kaya’nın cesedi, Sohum sahilinde bulundu.

Kayıp Türk balıkçının cesedi bulundu!
Kayıp Türk balıkçının cesedi bulundu!
GİRİŞ 27.01.2016 13:26 GÜNCELLEME 27.01.2016 13:26

Ordulu balıkçı Murat Halis Kaya, Abhazya Sohum açıklarında çalıştığı balıkçı teknesinden 5 arkadaşlarıyla birlikte izne çıkmış ve Kaya’dan bir daha da haber alınamamıştı. Abhazya İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan 60 kişilik arama ekibi denizde ve karada kapsamlı araştırmalara başlamıştı. Dalgıçlar, aramalar kapsamında başkent Sohum sahilinde kayıp Türk balıkçı Murat Halis Kaya’nın cesedine ulaştı.

Kaya’nın, sahilde bulunan cesedinin Sohum Devlet Hastanesine kaldırılmasının ardından yapılan otopsi sonucunda boğularak hayatını kaybettiği sonucuna varıldı. Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Ceylan yaptığı açıklamada “10 Ocak 2016 tarihinde Abhazya açıklarında balıkçı teknesinde çalışmakta olan ve izin sonrasından bir daha çalıştığı tekneye dönmeyen Türk balıkçı Murat Halis Kaya’nın Sohum sahilinde dalgıçlar tarafından cesedine ulaşılmıştır. Abhazya İçişleri Bakanlığınca 16 gündür aralıksız olarak karada ve denizde 60 kişilik bir ekiple yapılan arama çalışmaları dün itibarıyla tamamlanmış ve Murat Halis Kaya’nın cesedi otopsi için Sohum Devlet Hastanesine kaldırılmıştır. Otopsi sonucunda “boğularak ölüm” kararına varılmıştır. Abhaz Federasyonu olarak Abhazya Devleti ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda hayatını kaybeden Türk balıkçı Kaya’nın 28 Ocak 2016 tarihinde Abhazya’dan Türkiye’ye gönderilip ailesine teslim edilecektir “dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!