Azeri "First Lady"nin gözyaşları

Şehit aileleriyle bir araya gelen Azerbaycan "first lady"si Mehriban Aliyeva, ailelere yönelik konuşma yaparken göz yaşlarına hakim olamadı.

Azeri "First Lady"nin gözyaşları
Azeri "First Lady"nin gözyaşları
GİRİŞ 08.04.2016 09:32 GÜNCELLEME 08.04.2016 09:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Haydar Aliyev Vakfı Başkanı Mehriban Aliyeva, son günlerde temas hattında, Ermenistan tarafından ateşkesin bozulması sonucunda çıkan çatışmalarda şehit olan ve yaralanan askerlerin aile üyeleri ve yakınları ile görüştü.

Aliyeva, Azerbaycan topraklarının işgalden kurtarılması uğruna canlarını feda eden tüm şehitlere rahmet diledi. Azerbaycan halkının zafer duygusunu ve  aynı zamanda, keder hissi yaşadığını belirten Mehriban Aliyeva şunları söyledi:

"Aziz anneler, ben bir anne olarak sizin önünüzde eğiliyorum. Öyle evlatlar büyütmüşsünüz ki, bu gün bütün halk onlarla gurur duymaktadır. Elbette, hiç bir anne istemez ki, savaş olsun, evlatlarımız genç yaşında dünyalarını değişsin. Azerbaycan devleti Ermenistan-Azerbaycan, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümü için artık 20 yılı aşkın bir süredir tüm çabayı gösteriyor. Biz istiyoruz ki, topraklarımız azad edilsin. Biz istiyoruz ki, insanlarımız kendi yurtlarına dönsün. Biz işgalci değiliz. Biz işgalciler ile mücadele eden milletiz. Bizim başka bir milletin, başka halkın toprağında gözümüz yok. Biz, sadece, kendi topraklarımızı işgalden kurtarmak istiyoruz. Bu gerçeği tüm dünya biliyor ve artık kabul etmelidir. Adaletsiz, işgalci siyasetin önlemek için bizim kahraman ordumuz, kahraman evlatlarımız var. Azerbaycan halkı için her bir askerimiz değerlidir ve azizdir. Dünyanın en büyük serveti olan ömrünü vatan uğruna kurban veren her evladımız Azerbaycan'ın tarihinde kahraman olarak yaşayacaktır. Aziz anneler, sizin yüreğinizde yaşayan ağrı ve üzüntü eminim ki, her bir Azerbaycan kadınının kalbinde yaşıyor. Bir daha çok teşekkür ederim."

Konuşmanın ardından şehitler için Kuran okundu.

YORUMLAR 2
  • gılgamış 7 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan türkü değil Hazar Türk Denmeli.....
    Cevapla
  • alperen tekin 7 yıl önce Şikayet Et
    azeri degil, azerbaycan türkü demek dogrusu....!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı