Medvedev'den Dağlık Karabağ mesajı

Ermenistan'a giden Rusya Başbakanı Medvedev, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Medvedev'den Dağlık Karabağ mesajı
Medvedev'den Dağlık Karabağ mesajı
GİRİŞ 08.04.2016 11:12 GÜNCELLEME 08.04.2016 11:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ermenistan'ın başkenti Erivan'da mevkidaşı Hovik Abrahamyan ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, Ermenistan-Rusya ilişkilerinin yanı sıra Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) kapsamında yapılan işbirliğine dair konuların ele alındığı belirtildi. 

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev son bir hafta içerisinde Azeri-Ermeni cephe hattında yaşanan çatışmalara da değindi. 

''RUSYA ÇÖZÜM İÇİN HAZIR''

Dağlık Karabağ sorununun taraflar arasında barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini belirten Medvedev, ''İhtilaf bölgesinde ateşkesin korunması ve sorunun siyasi yollarla çözülmesi çok önemli. Karabağ sorununu askerler değil, diplomatlar çözmeli. Ölümler olmamalı. Rusya, bu soruna siyasi bir çözüm bulmak için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu çerçevesinde elinden geleni yapmaya hazırdır ve gerginliğin tırmandırılmasına izin verilmemelidir. Sorunun çözülmesinde mevcut formata alternatif bulunmamaktadır. Minsk Grubu'nun yetkileri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından belirlenmiştir" dedi.

Ermenistan Başbakanı Abrahamyan da Dağlık Karabağ sorunun AGİT Minsk Grubu tarafından çözülmesini ve 1994'te imzalanan ateşkes anlaşmasına bağlı kalınması gerektiğini belirtti. 

YORUMLAR 2
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    yalan moskov kafiri oyalıyorlar cözmezler.24 yıldır oyalıyolar.
    Cevapla
  • zamansız 7 yıl önce Şikayet Et
    KARABAGIN ÇÖZÜLMEMESİ rusya için dezavantaja dönüşebilir rusyanın yerinde olsam karabag sorununu 1 gün içinde çözerdim ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!