Medvedev Erivan'dan sonra Bakü'de

Rusya Başbakanı Medvedev, Karabağ'daki durumun düzelmesi için Moskova'nın üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini söyledi.

Medvedev Erivan'dan sonra Bakü'de
Medvedev Erivan'dan sonra Bakü'de
GİRİŞ 08.04.2016 15:00 GÜNCELLEME 08.04.2016 15:00

Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki temaslarını tamamlayan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, bugün de Azerbaycan’ın başkenti Bakü'deydi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bir araya gelen Medvedev, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Umarım, şu anda sağlanan barış uzun süreli olur ve taraflar çözüm arayışlarına masa başında devam eder. Ben bir zamanlar bunun için büyük çaba sarf etmiştim. Umarım, bu çabalar ziyan olmamıştır. Şundan emin olabilirsiniz ki, Rusya bu konuda elinden geleni yapacaktır" dedi.

ALİYEV: RUSYA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Aliyev ise Karabağ'daki çatışma bölgesinde gerilimin düşmesini sağlayan Rusya'ya teşekkür etti. Karabağ'da gerilim son birkaç gün içinde düştüğü ve bunun kendileri için önemli bir gösterge olduğunu söyleyen Aliyev, krizin uluslararası hukuk ile BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde ve barışçıl yollardan çözmeye hazır olduklarının altını çizdi.

'ÇÖZÜM İÇİN MEKANİZMALAR MEVCUT ANCAK UYGULANMIYOR'

Aliyev ayrıca, Karabağ'daki çatışmayı sonlandırmak için mekanizmaların mevcut olduğunu ancak bunların kullanılmadığını belirtti. "İşgalci Ermeni güçlerin Azerbaycan topraklarından çekilmesini talep eden dört BM Güvenlik Konseyi kararı bulunuyor ancak bunlar yerine getirilmiyor" diyen Aliyev, çözümün hem Azerbaycan hem de Ermenistan'ın çıkarına olduğundan emin olduğunu kaydetti.

KARABAĞ: İKİ ASKERİMİZ ÖLDÜ

Bu arada uluslararası toplum tarafından bağımsızlığı tanınmayan Karabağ'ın Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın gece saatlerinde ateşkes rejimini ihlal ettiği belirtildi. Açıklamada, Azeri tarafından açılan ateş sonucunda iki askeri öldüğü kaydedildi.

'TARAFLAR CESET ARAMA ÇALIŞMASI YAPACAK'

Öte yandan Karabağ Savunma Bakanlığı, tarafların yerel saatle 14:00-19:00 arasında ateşkes yapma ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi aracılığıyla ölenlerin cesetlerini arama konusunda anlaşma sağladığını duyurdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü