'Erdoğan'ın açıklamaları bizi heyecanlandırdı'

Azerbaycan New York Cemiyeti Başkanı Ercan Yerdelenli, Erdoğan'ın ve Davutoğlu'nun açıklamalarının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

'Erdoğan'ın açıklamaları bizi heyecanlandırdı'
'Erdoğan'ın açıklamaları bizi heyecanlandırdı'
GİRİŞ 10.04.2016 09:43 GÜNCELLEME 10.04.2016 18:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ermenistan'ın saldırıları sonucu Azerbaycan'ın yerleşim birimlerinde yaşanan kayıplar, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

New York'taki Birleşmiş Milletler merkezi önünde düzenlenen protesto gösterisine yüzlerce Türk ve Azerbaycanlı katıldı. New York polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteride, bir grup Ermeni'nin engelleme girişimi güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sonuçsuz kaldı.

Azerbaycan New York Cemiyeti Başkanı Ercan Yerdelenli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenistan'In Karabağ'a tekrar saldırmasıyla hayatını kaybeden sivil ve askerleri anmak üzere toplandıklarını, Amerika'da yaşamalarına rağmen kalplerinin Azerbaycan ile attığını belirtti.

Yerdelenli, ''Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çok heyecanlandırıcı, gönüllerimizi coşturucu açıklamaları olmuştur. Bununla gurur duyuyoruz. Azerbaycan ile Türkiye bir millet iki devlettir. Askerlerimiz bilsin ki gönlümüz, ruhumuz onların yanında, onlar rahat savaşsınlar, Karabağ'ı alana kadar onlar cephede, bizler Amerika'da mücadelemizi sürdüreceğiz.'' diye konuştu.

Azerbaycan milli marşının okunduğu protesto gösterisinde, saldırılarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • nacrea 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya engel olmasaydi azerbaycan karabagi coktan almisti alcak ruslar
    Cevapla
  • HASAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Buyurun gelin alın mı diyeceklerdi
    Cevapla
  • Rms 8 yıl önce Şikayet Et
    birleşme veya ayrı kalma gibi bi sorun yok. bence ayrı olmamız da kötü bi durum değil. eğer yeterince birbirimize güvenebiliyorsakki bundan şüphe yok. o zaman dışarıdada bi elimiz kulağımız gözümüz olması iyidir.bazen herşey tek cepheye yansımaz . ordanda kazanacağımız sıkı bağlar var. mesela Karabağ. Türk'ün dür. Alacağız.
    Cevapla
  • cesur 8 yıl önce Şikayet Et
    zalimler in dunyada oynadigi oyun larini bozan saygi deger cumhur baskanimiza sonsuz tesekkur ediyor ondan allah razi olsun diyorum daha guclu turk islam birligi dilegiyle insallah azerbeycanli kardeslerimiz ile omuz omuza olacagiz .
    Cevapla
  • yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    işte böyle bizim en büyük eksikliğimiz maalesef teröristler kadar bile algı oluşturamayışımız. Bunu yapmalıyız. Yoksa haklı iken bu durumu kimseye anlatamiyiruz.
    Cevapla
  • sadik 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve azerbeycan derhal birlesmesini istiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?