Ahmedov: Türkiye neredeyse biz oradayız

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov, Türkiye'nin daha da güçleneceğinden emin olduğunu belirterek 'nerede Türkiye varsa orada Azerbaycan da var' dedi.

Ahmedov: Türkiye neredeyse biz oradayız
Ahmedov: Türkiye neredeyse biz oradayız
GİRİŞ 27.10.2016 21:16 GÜNCELLEME 27.10.2016 21:20
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral'ın ev sahipliğinde, Bakü'nün yeni mimari simgelerinden Flame Towers Fairmont Otel'de düzenlenen resepsiyona, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov, diplomatlar, siyasetçiler, sanatçılar, medya kurumlarının yöneticileri ve davetliler katıldı.

Türkiye ve Azerbaycan ulusal marşlarının okunduğu resepsiyonda Büyükelçi Özoral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gönderdiği mesajı okudu.

"NEREDE TÜRKİYE VARSA, ORADA AZERBAYCAN VAR"

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ahmedov, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 20. yüzyılın başlarında beşeriyet tarihinde büyük bir mucize yaşandığını, parçalanmış bir ülkenin toparlanarak yeniden muhteşem bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğduğunu söyledi.

Türkiye'nin zaman zaman büyük sınavlarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Ahmedov, "Türk halkı tüm bu sınavlardan yüzü ak çıktı. Yakın günlerde yine bir sınav yaşadı. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimden Türkiye daha güçlü çıktı" dedi.

Türkiye'nin daha da güçleneceğinden emin olduğunu, "bir millet, iki devlet" olan Azerbaycan olarak her zaman Türkiye ile bir olduklarını vurgulayan Ahmedov, "Nerede Türkiye varsa orada Azerbaycan var. Nerede Azerbaycan varsa orada Türkiye var" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    iki devlet olsak da tek millet olmanin geregi budur.
    Cevapla
  • yalçın 7 yıl önce Şikayet Et
    siz bizim can damarımızsınız sizi çok sevirak gardaş AZARBAYCAN helede o çırınırdı karadeniz türküsünü dillendiren sanatçınıza helall osun çok güzel söylüyor
    Cevapla
  • Mechul 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ülke biz sizden ve Pakistan'daki eminiz.
    Cevapla
  • kekec 7 yıl önce Şikayet Et
    gurban olam qardaslara.
    Cevapla
  • a.o.arslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun azeri kardeşlerimize ah keşke içimizdekilerde en az sizin kadar vatansever olsa şuan çokm daha farklı yerlerde olurduk azrbeycanla her alanda işbirliğimizi arttırmalıyız İKİ DEVLET TEK MİLLET bizde her daim sizin yanınızdayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?