Topçu'dan TBMM'ye Ermenistan çağrısı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Yerli Düşünce Derneğince bir otelde gerçekleştirilen Hocalı Katliamı Konferansı'nda konuştu.

Topçu'dan TBMM'ye Ermenistan çağrısı
Topçu'dan TBMM'ye Ermenistan çağrısı
GİRİŞ 26.02.2017 00:56 GÜNCELLEME 26.02.2017 00:57
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın bir konuşmasında gençlere yaptığı "Ağrı Dağı bölgesinin geri alınması" çağrısına tepki gösterdi.

"Aç tavuk düşünde darı görürmüş" değerlendirmesinde bulunan Topçu, Azerbaycan Milli Kahramanı İbat Hüseyinli'nin Karabağ'daki kahramanlıklarını anlattı.

"KARABAĞ, 1 MİLYAR 700 MİLYONUN MESELESİ"

Hocalı'yı her yıl andıklarını hatırlatan Topçu, Ermenilerin de sözde soykırımla ilgili her yıl yaklaşık 5 bin yazılı ve görsel materyal ürettiğini bildirdi.

Azerbaycan ve Türkiye'yi "ikiz kardeş" olarak gördüğünü dile getiren Topçu, "Karabağ sadece Bakü'nün meselesi olur mu? Karabağ aynı zamanda Riyad'ın da meselesi olmalı, Kahire'nin de meselesi olmalı, Kosova'nın da meselesi olmalı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı'nda devraldığı törende söylediği gibi hepimizin meselesi olmalı. Karabağ 1 milyar 700 milyonun meselesi olmalı." şeklinde konuştu.

Azerbaycan ve Türkiye'nin birlikte hareket etmesinin önemine dikkati çeken Topçu, şöyle devam etti:

"Bir olmalıyız, beraber olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Neticede o zaman ne Arakan'daki Budist o çocuğa eziyet edebilir ne Doğu Türkistan'daki kardeşimiz oruç tuttuğu için zulüm görebilir. Ne Musul'da, Bağdat’ta, Şam'da yıkıntılar arasında parçalanmış mavi emzikli bebeklerin cesetleri bize gösterilir ne 45 yıl Ankara'yı PKK denilen bir bölücü terör örgütü meşgul edebilir ne de başımıza FETÖ diye bir terör örgütü musallat edebilirler. Bütün bunları zaten hepimiz biliyoruz. İnşallah Allah o feraseti, o idrakı 1 milyar 700 milyonun her bir ferdine nasip eder."

"TBMM, HOCALI'YI SOYKIRIM OLARAK TANIMALI"

Ermeni lobilerinin gücü yettikleri her ülkeye giderek rüşvetle o ülkenin meclisinden olmayan soykırım yasasını geçirdiğini ifade eden Topçu, şunları söyledi:

"TBMM dese ki 'Bu hocalı meselesi şudur, 26 Şubat 1992'de Ermeni terör devletinin başındaki sabıkalı bir teröristin emriyle yine uluslararası bir terörist ve onun çetesi tarafından Hocalı'da tüm dünyanın gözünün içine baka baka yapılan jenositin adıdır'. Desek ne olur? Dolar mı yükselir, ne olur? Diyelim... Niye bunu biz demeyiz, ben bunu anlamadım."

Topçu, ülke genelinde 958 belediye meclisi bulunduğuna da işaret ederek "Bizim belediye meclis üyelerimiz bir öneri verse deseler ki '26 Şubat 1992’de Hocalı'da bu Ermeni çetelerinin yaptığından Ermeni Devletini sorumlu tutuyor ve bunu soykırım olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz'. Ne kaybederiz?" sorusunu yöneltti.

Türkiye ve Azerbaycan'ın bir araya gelmesi halinde olacaklara dikkati çeken Topçu, şöyle konuştu:

"Aslında bu ikiz kardeşin doğrulmasından Türk dünyası, İslam dünyası abad olacağı gibi, dünyanın bir tarafına güven, özgürlük, refah gelecek. İnşallah bunlar da olacak. Şimdi ben buradan, Türk İslam dünyasının umudu Ankara'dan, başkentimizden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden, cumhuriyet rejiminden, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinden bütün dünyaya sesleniyorum: Azerbaycan, Türkiye ikiz kardeştir. Bakü'nün kalbine diken batsa Ankara'nın yüreğine batmıştır."

Karabağ’ın tamamına Ankara'dan selam gönderen Topçu, gençlere de Hocalı katliamını unutmamaları çağrısında bulundu.

YORUMLAR 37
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Hocalının Soykırım olarak tanımasında Geç bile kalındı..
    Cevapla
  • zekeriya 7 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle yapilmaliydi simdiye kadar. Ne beklendi acaba? Adamlar dünyada bizi soykirim ile sucluyor, kendi soykirimlarini örtbas etmek icin. Fransizlari afrikada yaptiklari icin soykirim olarak kabul edelim.
    Cevapla
  • asil türk 7 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle dogru söylüyor. hocali katliamini tanimali ve bundan sonraki stratejimizi ona göre belirlemeliyiz. propagandamizi ona göre yapmaliyiz
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle böyle bir kara alınsın. Bakalım hangi belediye meclisi ermeni taraftarı hangisi bu milletin gerçek temsilcileri ortaya çıksın.
    Cevapla
  • Eginli 7 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan ın meselesi tüm hıristiyanların meselesi olmuş. Ama bir müslümanın meselesi birkaç müslüman devletin meselesi olamamış çok acı maalesef. Biz ermenilerin yaptıklarını anlatsakta hıristiyan alemi bizi duymak istemiyor, çünkü biz müslümanız. En fakir latin Amerika ülkeleri bile soykırım olarak tanıdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir