Erdoğan'ın Ermenistan çıkışına destek

Başbakan Erdoğan'ın, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki Ermenistan çıkışına Azerbaycan'dan destek geldi.

Erdoğan'ın Ermenistan çıkışına destek
Erdoğan'ın Ermenistan çıkışına destek
GİRİŞ 15.04.2011 13:51 GÜNCELLEME 15.04.2011 13:51

 Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Ali Hasanov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki Ermenistan çıkışını çok güzel bulduklarını belirterek, "Sayın Başbakan'ın çıkışı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın Azerbaycan'a ve Azerbaycan halkına ne kadar samimi olduğunu gösteriyor" dedi.

Wow Otel'de düzenlenen Avrasya Toplantılarına katılan Hasanov, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Hasanov, "Son dönemdeki Azerbaycan-Türkiye ilişkilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine "Azerbaycan-Türkiye ilişkileri her zaman olduğu gibi şimdi de önemli ve bu iki ülke Avrasya'nın öncül bölgelerini tutan bölgede yer alıyorlar. Her iki devletin hem iç, hem dış politikası birbirlerini ilgilendirir. Azerbaycan'ın dışta ve içte yürüttüğü politikalar Türkiye'yi ilgilendirir. Türkiye'nin de içte ve dışta yürüttüğü politika da Azerbaycan'ı ilgilendirir. Her iki devlet dünyada benzeri olmayan dostluk ve kardeşlik üzerine ilişkiler kurmuşlardır. Bu ilişkiler bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki Ermenistan çıkışını çok güzel bulduklarını belirten Ali Hasanov, "Azerbaycan halkı Sayın Başbakan'ın bu çıkışından çok memnun. Bu bir daha gösterdi ki, Azerbaycan ve Türkiye'nin dostluğu ve kardeşliği ebedidir. Bir milletin beklentilerini temsil ediyorlar. Azerbaycan her zaman Dağlık Karabağ sorununda ve diğer sorunlarda Türkiye'yi arkasında hissediyor, Türkiye'yi yanında hissediyor. Sayın Başbakan'ın söylediği 'Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki haklarını biz kimseye yedirmeyeceğiz' sözü Azerbaycan halkının Sayın Başbakan'a olan sevgisini daha da arttırmıştır. Sayın Başbakan'ın çıkışı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Azerbaycan'a ve Azerbaycan halkına ne kadar samimi olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık