Çeçen liderden Türkiye'ye çağrı

Çeçen ayrılıkçı lideri Doku Umarov, İstanbul'da eylül ayında Çeçenlerin öldürülmesi konusunda Türkiye'yi suçladı. Umarov, Türk hükümetine şu çağrıyı yaptı:

Çeçen liderden Türkiye'ye çağrı
Çeçen liderden Türkiye'ye çağrı
GİRİŞ 21.11.2011 13:30 GÜNCELLEME 21.11.2011 13:30
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Umarov, Çeçen militanların sözcülüğünü yapan ''kavkazcenter.com" adlı internet sitesinde yer alan video görüntülerinde, Çeçenlerin, ''faaliyetleri Türk istihbarat birimleri tarafından hoşgörülen Rus ajanlar tarafından öldürüldüğünü'' ileri sürdü.

"Türkiye halkına, kardeşlerime, Türkiye'nin Müslümanlarına, Türkiye güvenlik servislerine, yetkililerine, Cumhurbaşkanı Gül'e ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istiyorum." diyen Umarov, İstanbul'da öldürülen Çeçen'lerin Türk istihbarat örgütlerinin göz yumması yüzünden öldürüldüklerini, Rus tetikçilerin Türkiye'ye girişlerine, turizm bahanesiyle göz yumulduğunu savundu.

Umarov açıklamasında, "Ülkenizde öldürülen Müslüman kardeşlerinizin öldürülmelerine göz yummanızı turizm işi yaparak mali kazancınızı arttırmayı umduğunuzu öne sürerek kendinizi haklı çıkarmaya çalışmanızı Allah affetmeyecektir.

Bu katiller, şu anda ülkemizdeki köleler için gökdelenler diken ve stadyumlar inşa eden sizin inşaat şirketlerinizin maskesi altında ülkenize sızıyor. Bu inşaat şirketleri bütçenizi arttırdığı için gözlerinizi kapatıyorsunuz." dedi.

"Bu aşağılıkların ve onların katil kölelerinin ülkenizde özgürce gezmelerine izin verirseniz ve onların kardeşlerinizi öldürmelerine müsade ederseniz o takdirde Yüce Allah'ın huzurunda bu durumdan bu dünyada ve ebedi hayat olan ahirette sorumlu olacaksınız." diyen Umarov, Ruslara ve Kadirov'un yanlılarının Türkiye'ye girmelerine izin verilmemesini istedi.

Umarov, Rusya'yı durdurmak için bir misilleme eylemi yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Açıklamasının sonunda Türk hükümetine de seslenen Umarov, "Allah hakkı için sizi seviyoruz ve Allah hakkı için sizi bizi Allah hakkı için sevmeye ve ülkenizde kardeşlerinizi korumaya çağırıyoruz. İslam'a göre bunu yapmalısınız çünkü ülkeniz İslam için özgürdür ve sizin korumanıza ihtiyaç duyan insanları ülkenizde koruma altına almak zorundasınız." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

İstanbul'da 16 Eylül'de üç Rusya Federasyonu vatandaşı Çeçen, bir caminin çıkışında kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürülmüş, Çeçenlerden ikisinin ocak ayında Moskova'daki Domodedova Havaalanı'nda 37 kişinin ölmesine neden olan intihar saldırısıyla ilintili olduğu belirtilmişti.

İSLAM DEVLETİ KURMAK İSTİYOR

''Kafkaslar Emirliği'' adlı bir grubun liderliğini yapan ve Kafkaslar'da İslam devleti kurmak isteyen Umarov, Moskova'daki birçok şiddet olayının sorumluluğunu üstlenmişti.

ABD BAŞINA 5 MİLYON DOLAR ÖDÜL KOYDU

ABD yönetimi de Umarov'un yakalanması için gerekli bilgiyi sağlayacak kişilere 5 milyon dolar para ödülü vereceği vaadinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA-HABER 7
YORUMLAR 36
  • Salman Raduyev 12 yıl önce Şikayet Et
    Son olarak. Burdan çıkarılacak sonuç;parayı önce Lidyalılar ikinci kez ise Akp yandaşları keşfetmiştir...
    Cevapla
  • Salman Raduyev 12 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir mantık. Haberin neresinde Çeçenler Türkiyeye misilleme yapacak diyor.Adam diyor ki bizi Türkiyede siz korumazsanız biz kendimizi koruruz,Türkiyede Ruslara misilleme yaparsak bi daha Rusya bize Türkiyede dokunamaz diyor.Zaten bir insan tehdit ettiği bir ülkeye kardeşini yollar mı (Umarovun kardeşi Türkiyededir) ki adam senin ülkenin turizm gelirini bile düşünüyor daha ne yapsın
    Cevapla
  • Salman Raduyev 12 yıl önce Şikayet Et
    ... Mesut er, Muharrem, Hayrullah haşimi, ismail güngören, hasan esat ışık, antibiyotik, koray ve son olarak tabii ki METİN YAZAR adlı yorumcular haberi okumadan yorum yazma gibi yetenekleri olduğundan yazmışlar.Diğer yorumculardan Allah razı olsun
    Cevapla
  • muhammed burak 12 yıl önce Şikayet Et
    Kinin ortaya çıkması. Asıl sen kim oluyorsun Metin!Sen o'nun tırnağı olamazken nasıl olur da o'na terorist dersin.Yarın senin ülkeni işgal ettiklerinde sen evinde mi oturcan yoksa?
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu islamcı terörist kim oluyor ki Türkiye'ye racon kesiyor?. Bu adam kim oluyor ki Türkiye'yi Ceçenleri korumamakla suçluyor? Sanki hükümet/devlet Çeçen mültecileri(sığınmacıları) kasten korumuyormuş veya korumak için itina göstermiyormuş gibi bir anlam çıkıyor sözlerinden. Böylelerine tek bir şey söylenir:Hadi ordan! Türkiye'nin her şeye gücü yetseydi kendi vatandaşlarını PKK'nın şerrinden korurdu.Erdoğan döneminde beş tane Çeçen öldüyse yüzlerce,binlerce Türk Kürtçüler tarafından katledildi. Biz herşeye rağmen kapımızı yine de kapatmayız,fakat o kapıdan giren bazı nankör ve Kürtçü yalakası Mundarnayevleri de çok iyi biliyoruz. Kıçı kırık Keleşle İslam devrimi yapacağını ve şeriat devleti kuracağını zanneden bu silahlı Çeçen isyancı Türkiye'yi ve başbakanı ukala ukala fırçaladıktan sonra bir de ilginç bir şey söylemiş: "İslam'a göre bunu yapmalısınız çünkü ÜLKENİZ İSLAM İÇİN ÖZGÜRDÜR..." Bu adamın ya kafası karışık,ya da...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz