Kahramanmaraş

Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası

18:05 03 Eylül 2015
Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası

 Bosna Hersek'te düzenlenen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda 54 kilogramda Avrupa üçüncüsü seçilen Ahmet Uyar, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ı ziyaret etti.

Budan, bronz madalya kazanan Ahmet Uyar'ın ziyaretinde, güzel bir başarıdan dolayı sporcuyu tebrik etti.

Uyar'ın başarısının diğer çocuklara da örnek olacağını belirten Budan, "Afşinli sporcumuz Ahmet Uyar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde güreş branşında spor hayatına devam ediyor. Sporcumuz en son katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda, Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Milli sporcumuz Ahmet Uyar, ailesi ve diğer sporcu arkadaşlarıyla ziyaret etti. Sporcumuzun elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Milli güreşçiye tavsiyelerde bulunan Budan, ata sporu olan güreşin önemini anlatarak, genç sporcuya Avrupa ve dünya birincilikleri kazanıp Türkiye'yi temsil etmesi temennisinde bulundu.

Sporcu Uyar ise bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Subotica'da Türk Bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşını söyletmekten gurur duyduğunu vurgulayan Uyar, "İnşallah olimpiyatlarda ve dünya şampiyonasında altın madalya kazanarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" diye konuştu.

Kaymakam Budan, şampiyon sporcuya cumhuriyet altını hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.