Kahramanmaraş

"Mutlu evliliğin sırlarını" anlatan okul

17:04 05 Eylül 2015
"Mutlu evliliğin sırlarını" anlatan okul

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince mutlu evliliğin sırlarının ailelere öğretileceği ve 400 kişinin kayıt yaptırdığı "Evlilik Okulu" hizmete girdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Necip Fazıl Kültür Merkezi'ndeki okulun açılışında yaptığı konuşmada, evliliğin kutsal olduğunu, belediyenin bu konuda büyük özveri gösterdiğini söyledi.

Belediye Başkanı olarak Hafta sonları nikah törenlerine davet edildiğini hatırlatan Erkoç, "İnanın en mutlu olduğum anlardan bir tanesi aziz milletimizin yeni bir aileye kavuşmasıdır. Gerçekten bu bana çok mutluluk veriyor" dedi.

Erkoç, şehre ve ülkeye hizmet etmekten büyük haz duyduğunu fakat nikah törenlerinde topluma yeni ailelerin kazandırılmasının kendisini memnun ettiğini belirtti.

Aileyi çok önemsediklerini vurgulayan Erkoç, şunları söyledi:

"Yeni ailelerin kurulmasını ve evlilik kurumunu çok önemsiyoruz. Bu evlilik okulunun da bizim için kutsal bir görev olduğuna inanıyoruz. Hedefimiz, huzurlu olan Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin en huzurlu kenti haline getirmek. Evlilik Okulu'nu geliştirip, daha fazla insana cevap vermeye çalışacağız ve burayı bir akademi haline getirme gayreti içeresinde olacağız."

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de her şeyin olduğu gibi devletin de sınırlarının da bulunması gerektiğini belirterek, aile mahremiyetinin en önemli sınırlar arasında yer aldığını ifade etti. 

Bir devletin bireylerini ve ailelerini eğitme kastıyla bile olsa aile mahremiyetine girme konusunda son derece hassas davranması gerektiğini işaret eden Güvençer, şöyle dedi:

"Büyükşehir Belediyemizi sorumluluğun idrakiyle bu konuyu gündemine alarak böyle bir organizasyon yapmasını bir yandan önemsiyorum. Öte yandan bizim ortak değerlerimizin ürettiği aile gibi bir mukaddes kurumla ilgili eğitim çalışmasını da bizler adına bu değerleri yaşatmak için güç vermekle görevli bir belediyeye sahip olmaktan dolayı mutluluk duymamız gerekiyor." 

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran'ın konuşmasının ardından Evlilik Okulu eğitimleri, Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit, eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu ve Prof. Dr. Nuri Kahveci'nin sunumlarıyla devam etti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.