Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Valisi Güvençer, Elbistan'ı ziyaret etti

10:58 22 Eylül 2015
Kahramanmaraş Valisi Güvençer, Elbistan'ı ziyaret etti

Vali Güvençer: "Kahramanmaraş'ta 100 yeni köy korucusu istihdam edilecek"

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elbistan ilçesindeki huzurevi ile Geçici Köy Korucuları, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Güvençer, dernek ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ta 100 yeni köy korucusunun istihdam edileceğini söyledi.

Ziyareti, Türk milletinin siz koruculara duyduğu vefanın ve minnetin karşılığı olarak değerlendiren Güvençer, köy korucularının devlet nezdinde her zaman değerli olduğunu belirterek, "Şimdi çeşitli düzenlemeler yapılsa dahi geçmişteki eksikliğe rağmen gösterdiğiniz fedakarlığın farkındayız. Sokaktaki vatandaş geçici köy korucusu kimdir? bunu bilmiyordu. Son zamanlarda yaşadığımız sıkıntılar sizleri bir kez daha gündeme getirdi. Şuan Türk milletinin gündemindesiniz. Onların saygısını celp ediyorsunuz. Aynı zaman da insanların güvenini kazandınız" dedi.

Köy korucuları için gerek kanunlarda yapılan değişiklikler, gerekse yapılması düşünülen değişikliklerle görevlerini yürütürken çekilen sıkıntıların devlet tarafından telafi edilmeye başlandığını vurgulayan Güvençer, bu konuda ciddi anlamda mesafe alındığını, daha sonra mali, emeklilik ve sosyal güvenlik haklarınız eş zamanlı olarak dikkate alınacağını, koruyucularında bunun farkında olduğunu sözlerine ekledi.

Dernek Başkanı Celalettin Fırtına ve köy korucularının katıldığı ziyarette Güvençer ve beraberindekiler, şehit edilen korucular için dua etti.

- Huzurevine ziyaret

Vali Mustafa Hakan Güvençer daha sonra Nuri Taphasanoğlu Huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

Huzurevinde bulunan insanların, ziyaretten kısa bir hal hatır sorulmasından bile çok mutlu olduğunu dile getiren Güvençer, Kurban Bayramı öncesi de böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Huzurevi sakinleriyle kısa da olsa oturup sohbet etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Güvençer, "Bu insanlar artık ömürlerini burada geçiriyorlar. Bizim için bir ibret, ders alma ve kendi manevi değerlerimiz açısından da Allah’ın hoşuna gidecek davranışlardır" diye konuştu.

Ziyaretlere, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse ve İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.