Kahramanmaraş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'ye düzenlenen silahlı saldırı

17:36 30 Eylül 2015
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'ye düzenlenen silahlı saldırı

 AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yapılan saldırıyı kınadı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı olan Güvenç, partisinin seçim çalışmaları kapsamında geldiği Elbistan ilçesinde Çiftçi'ye yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saldırıyı kınayan Güvenç, "Seçilmiş bir insana, bir siyasetçiye yapılan bu saldırıyı lanetliyorum. Bizim coğrafyamızda silahlar artık susmalı. Barış, demokrasi ve kalkınma konuşulmalıdır. Bize acı çektiriyorlar. Kan kaybettiriyorlar. Ama herkes bilsin ki bu millet 1 Kasım'da bütün bunlara 'dur' diyecektir. Akan kanı durduracağız. Yeniden güçlü Türkiye'nin ayak seslerini 1 Kasım akşamı milletimizin iradesiyle bütün dünyaya duyuracağız" dedi.

7 Haziran'da Türkiye'nin bir kazaya uğradığını, seçimin ardından Ankara'da bir iktidar boşluğu oluştuğunu belirten Güvenç, şunları söyledi:

"Bunun ülkemize ne denli sıkıntılar getirdiğini de bu geçen sürede hep beraber gördük. Türkiye zor bir ülke. Bizim ülkemizde mutlaka güçlü siyasi iktidar lazım. Sorunları ötelemeyen, elini taşın altına koyan ve halkını kucaklayan bir hükümete ihtiyaç var. Türkiye 2002'de bunu bulmuştu. Hedefimiz 1 Kasım'da Türkiye'nin aynı gücüne kavuşmasıdır."

 

 

Güvenç'e ziyaretinde AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve parti yönetimi de  eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.