Kahramanmaraş

Öğrenci servisi sürücülerine müzik uyarısı

15:47 01 Ekim 2015
Öğrenci servisi sürücülerine müzik uyarısı

Kentteki okul servisi şoförlerine eğitim veren polisler, öğrencilerin psikolojisini bozacak müzik dinletmemeleri için sürücüleri uyardı

Kahramanmaraş'ta okul servis sürücülerine eğitim veren trafik ekipleri, sürücüleri öğrencilerin psikolojisini bozacak müzik dinletmemeleri konusunda uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda (KMSOB) düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, okul servis araç sürücülerini hem bilgilendirdi hem de sürücülerin değerlendirmelerini dinledi.

Trafiğe çıkacak okul servis araç şoförlerine, öğrenci servis taşımacılığı yönetmeliği ve ildeki taşımacılık politikalarıyla ilgili bilgiler veren Telli, şoförlerin aracın dışında "okul taşıtı" levhası, kapılarda sürücünün kontrolünde otomatik sistem gibi düzenlemelerin bulunmasına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. 

Araçlarda yangın söndürme tüpünden stepneye, ilk yardım çantasına kadar tüm ekipmanların eksiksiz bulunması gerektiğini hatırlatan Telli, sürücülere seslenerek, "Araçların içerisinde aksesuar olmamalı, standartlara uygun olmalı. Emniyet kemerleri her koltukta eksiksiz ve standartlara uygun olmalıdır. Araçlarda ses ve müzik sistemi olmayacak, araçlarda atmosfer güzel olsun diye arabesk ya da öğrencilerin psikolojisini bozacak şekilde değişik müziklerin çalınması yasak" dedi. 

Telli, kentte 225 okul servis aracı bulunduğunu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile anlaşmalı araçlarla bu sayının artacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.