Kahramanmaraş

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:

17:43 07 Ekim 2015
AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:

"(Koalisyon görüşmeleri) Bahçeli önümüze 4 madde koydu. AK Parti'den de buna kayıtsız, şartsız ve şüphesiz kabul ettiğini deklare etmesini istedi. Yani 4 maddeyi de bizimle konuşmak ve tartışmak için söylemedi. Biz burada dalga geçmiyoruz, evcilik de oynamıyoruz, devlet yönetiyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Bahçeli  4 madde koydu. AK Parti'den de buna kayıtsız, şartsız ve şüphesiz kabul ettiğini deklare etmesini istedi. Yani 4 maddeyi de bizimle konuşmak ve tartışmak için söylemedi. Biz burada dalga geçmiyoruz, evcilik de oynamıyoruz, devlet yönetiyoruz" dedi.

Elbistan ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da yeniden tek başına iktidara geleceklerini ve 13 yıldan beri sürdürdükleri hizmetleri devam ettireceklerini vurguladı. 

Elbistan Şeker Fabrikasında çalışan mevsimlik işçilerin kadro konusuna değinen Ünal, "Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştük. 1 Kasım'dan sonra Faruk Çelik ile bu sorunun çözümü yönünde Meclis'te ortak bir çalışma yapılacağının sözünü işçilerimize verdik. Bu konuda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının geçici işçilerin durumuna ilişkin sendikalarla yürüttüğü çalışmanın belirli bir noktaya geldiğini ve bu meselenin TBMM'de yapılacak yeni bir düzenlemeyle çözüleceğini kaydetti.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından muhalefet partileriyle koalisyon görüşmeleri yaptıkları hatırlatan Ünal, MHP'nin müzakereye yanaşmadığını ileri sürdü. 

Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra tavrını ortaya koyduğunu dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

"Bahçeli önümüze 4 madde koydu. AK Parti'den de buna kayıtsız, şartsız ve şüphesiz kabul ettiğini deklare etmesini istedi. Yani 4 maddeyi de bizimle konuşmak ve tartışmak için söylemedi. Biz burada dalga geçmiyoruz, evcilik de oynamıyoruz, devlet yönetiyoruz. Son koalisyon görüşmesinde 'Gel bu 4 şartı müzakere edelim' dedik ama Bahçeli 'Eğer koalisyon görüşmesi yapmaya geldiyseniz, basın mensupları da dışarıda, şu 4 şartı kabul ettiğinizi deklare edin, ondan sonra sizinle görüşmeye başlayalım' dedi."

Ünal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 9 Ekim'de Kahramanmaraşlılarla buluşacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.