Kahramanmaraş

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

14:48 10 Kasım 2015
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

 Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 77'nci yılında Elbistan, Afşin ve Andırın ilçelerinde düzenlenen programlarla anıldı.

Elbistan'da, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Belediye Başkan Vekili Necatin Kul, kamu kurum ve kuruluşları, partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, anıta çelenk sundu.

Meydanda düzenlenen törenin ardından etkinlik, Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin hazırladığı program ile son buldu.

- Andırın

Andırın'da, Atatürk Ortaokulu Bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, Belediye Başkanı Baki Tezcan, Cumhuriyet Savcısı Mahmut Cuvoğlu, kamu kurum ve kuruluşları, partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, anıta çelenk sundu.

Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonunda devam eden anma programında, Şehit Tacettin Çeribaş Anadolu Lisesi Müdürlüğü öğretmenlerinden Rüveyda Er, günün önemini belirten konuşmayı yaptı, 

Slayt, şiir ve oratoryo sunumundan sonra Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

- Afşin

Afşin'de, Hükümet konağı önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Afşin Kaymakam Vekili Ahmet Akyürek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir  ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Daha sonra Afşin Hükümet Konağı konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bilal Özden, 10 Kasımların artık üzülüp matem tutma günü olmadığını belirtti.

Atatürk'ün ülkenin geleceği olan çocukları çok iyi eğitilmesi mesajını verdiğini ifade eden Özden, Başkomutan Atatürk'ü vefatının 77. yıl dönümünde hürmetle yad ettiğini söyledi.

Şiir ve makalelerin okunduğu program, "Fotoğraflarla Atatürk" konulu slayt izletilmesi ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların dinletilmesiyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.