Kahramanmaraş

"Tüp Bebek Tedavileri ve Bilinçlendirme Toplantısı"

09:18 16 Kasım 2015
"Tüp Bebek Tedavileri ve Bilinçlendirme Toplantısı"

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER) tarafından "Tüp Bebek Tedavileri ve Bilinçlendirme Toplantısı" yapıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan özel bir hastanenin Tüp Bebek Merkezi Başkanı Prof. Dr. Volkan Noyan, kısırlık tedavisinden erken tanının önemine dikkat çekti.

Vatandaşların kısırlık tedavilerinde geç kalmamaları yönünde uyaran Noyan, vatandaşlara tüp bebek tedavisi ve çocuk sahibi olma aşamalarını sunumlarla anlattı, günümüz teknolojisi ile tüp bebekte başarı oranlarının büyük oranda arttığını belirtti.

ÇİDER Başkanı Aliye Sibel Tuzcu ise çocuk sahibi olamamanın büyük oranda motivasyondan kaynaklandığını belirtti.

Tüp bebek tedavisinin öz veri istediğini vurgulayan Tuzcu, "15 yıl boyunca imkansız denilen bir çok anne baba adayı, motivasyonlarını kaybetmeden mücadele devam edince bebeklerine büyük oranda kavuşuyor. Zor ve manevi açıdan büyük özveri isteyen bu tedaviler, birlikte olursak birbirimizden aldığımız güçle başarabiliriz" diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Fethi Yanardağ da Büyükşehir Belediyesine, ÇİDER başkanı Sibel Tuzcu'ya, Prof. Dr. Volkan Noyan'a ve katılımcılara teşekkür etti.

Programda, ÇİDER Başkanı Tuzcu tarafından, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yanardağ'a plaket verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.