Kahramanmaraş

Kahramanmaarş'ta okul sporları töreni

17:34 16 Kasım 2015
Kahramanmaarş'ta okul sporları töreni

Elbistan'da, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin katılımıyla, okul sporları etkinliği düzenlendi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, spor istisnasız her insana enerjisini ve sağlığını koruyacak şekilde kullanma imkanı verdiğini belirtti.

Sporun aynı zamanda da belirli kurallar içerisinde hareket etmeyi, birliği, beraberliği, dayanışmayı, işbirliğini öğretmekte olduğuna dikkat çeken Akkoyun, "Paylaşma duygularını geliştirip pekiştirerek bireylerin topluma olan uyumuna katkı sağlamaktadır. Spor ayrıca, özgüven, arkadaşlık ve kaynaşma açısından da son derece önemli olup günümüz dünyasında sporun bedensel bir aktivite olmasının ötesinde, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştiren, bu yönüylede insanlar ve toplumlar arasında barışa hizmet eden en etkili araçlardan biridir" dedi.

16 Kasım'da başlayan spor etkinliği, Ekinözü ve Nurhak ilçelerindeki okulların katılımıyla, 9 branşta, 32 kategoride, 234 okul takımı ve yaklaşık 2 bin 500 sporcu öğrenciyle 5 ay sürecek.

Kaymakam Akkoyun ve Cumhuriyet BaşsavcısıYasin Emre'nin başlama vuruşuyla start alan törene, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cengizhan Firik, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, öğrenciler, antrenörler ve sporcular katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.