Kahramanmaraş

Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi

16:55 17 Kasım 2015
Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi" kapsamında, Elbistan ilçesinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur’an Kursu açıldı.

İlçe Müftüsü Muhsin Demirel, Kümbet Mahallesi Hocazade Camii bahçesindeki açılışta yaptığı konuşmada, iki sınıf olarak açılan kursta 50 öğrenciye din öğretimi hizmeti verileceğini söyledi.

İslam dininde okumanın önemine dikkat çeken Demirel, "Kur’an-ı Kerim hem dini, hem beşeri bilgi, hukuk, medeni bilimlerin temelindedir. Bu açıdan Kur’an-ı Kerim okumak ve öğrenmek son derece önemlidir. Küçük yaşta Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve okumak daha da önemlidir" dedi.

Zihinleri Kur'an-ı Kerim ve faydalı bilgi ile dolmayan çocukların zararlı bir takım bilgilerle dolabileceğine dikkat çeken Demirel, bu zararlı bilgilerin sonraki dönemlerde çocukların zihninden atmanın daha da zor olacağını kaydetti.

Demirel, şöyle devam etti.

"Çocukluk döneminde ilim öğrenmek ve Kur'an öğrenmek daha kalıcı olmaktadır. Çocuklukla ilim öğrenmek taşa kazınan yazı gibidir. Bu vesileyle kurslara katılan çocuklar, sosyal ve fiziksel gelişimde etkili olan sosyal etkinlikler ile el becerisi ve özgüveni gelişmiş, saygılı, hayata sevgiyle bakan bireyler olarak yetişeceklerdir'' diye konuştu.

Kursun açılmasında katkısı bulunanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Törene, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, İlçe Sağlık Müdürü Murat Küçük ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.