Kahramanmaraş

MHP Onikişubat ilçe teşkilatında istifa

17:17 19 Kasım 2015
MHP Onikişubat ilçe teşkilatında istifa

İlçe teşkilatı yetkililerinden altısı "1 Kasım seçimlerinde alınan başarısız sonuç nedeniyle" partilerinden istifa etti

Kahramanmaraş'ta MHP Onikişubat ilçe teşkilatında başkan yardımcısı, sekreter ve 4 yönetim kurulu üyesi, 1 Kasım seçimlerinde alınan sonuca tepki göstererek partilerinden istifa etti.

Seçimde yaşanan oy kaybı nedeniyle parti yönetimini eleştiren MHP Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Turan Çelebi, İlçe Sekreteri Ömer Lütfü Kısakürek, Yönetim Kurulu Üyeleri Necip Yavuz, Merdan Paktur, Yemliha Aslan ve Kalip Doğan, düzenledikleri basın toplantısıyla partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Çelebi, alınan başarısızlığın sebebi kendileri olmasa da hiçbir siyasi kaygı taşımadan ve beklenti içinde olmadan MHP'den istifa ettiklerini söyledi.

"Onur, şeref, haysiyet ve dürüstlük bizler için bazı zihniyetlerdeki gibi değişken değil, Türk milleti olarak toplumsal ve kişisel değerlerimiz arasındadır" ifadesini kullanan Çelebi, istifalarının ardından parti yönetimince "ahlaksızlık" ile suçlanmalarının da iftiradan öteye gitmeyeceğini dile getirdi. 

-"Bize oy vermeyene hakkımı helal etmiyorum"

MHP'nin 7 Haziran'da Kahramanmaraş'ta 2 milletvekili çıkarmasının mutluluğunu yaşayamadıklarını belirten Çelebi, sonraki süreçte birçok hata yapıldığını savundu.

Çelebi, siyasi kaygı taşımadıklarını öne sürerek "7 Haziran'da seçilen milletvekilinin bu süreçte yaptığı hatalarla birlikte son olarak da 'Bize oy vermeyenlere hakkımı helal etmiyorum, sadece verenlere teşekkür ediyorum' açıklaması maalesef halkımızda ve seçmenimizde büyük bir infiale ve tepkiye neden olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Siyasi başarısızlığı kendilerine yüklemeye çalışanlara da seslenen Çelebi, "Siyasi hayata tutunmayı sağlayacak, yorgun ve kırgın kadroların yeniden motive olabilmesi, iktidar nezdinde caydırıcılığı olabilecek yeni kadro ve projelerle mümkündür. Önemli olan yeri geldiğinde oturulan koltuklardan kalkmasını bilmektir. Takdiri inanmış samimi ülkücü camia ile birlikte yüce kamuoyuna bırakıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.