Kahramanmaraş

Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası

15:22 25 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası

Kahramanmaraş'ta sağlıkçılar, Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilmek üzere yardım kampanyası başlattı

 Kahramanmaraş'ta Sağlık-Sen Temsilciliği tarafından, Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatıldı.

Sağlık-Sen İl Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, son dönemde Türkmenlere karşı şiddetin artmasından dolayı soydaşların ihtiyaçlarına kısmen cevap vermek adına yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde başlatılan kampanyaya vatandaşlardan destek isteyen Demirci, Bayırbucak Türkmenlerinin "Haçlılara" karşı çetin savaşlar verdiğini vurguladı.

Türkmenlerin Esed'e karşı mücadele veren kutlu birer bekçi olduklarını vurgulayan Demirci, şunları kaydetti:

"Esed rejiminin katilleri, bugünlerde özellikle Rusya'nın kalleşçe bombardımanının da desteğini alarak, başta Türkmendağı olmak üzere tüm Lazkiye bölgesinde hakim olma çabasına girişmişlerdir. Hemen sınırımızda bulunan Bayırbucak Türkmenleri sınırlı imkanlara rağmen çok büyük işler başardı. Bayırbucak Türkmenlerinin katledilmesini ve yalnız bırakılmasını asla istemiyoruz."

Bayırbucak ile sınırların kağıt üzerinde olduğunu, kardeşliğin ve gönül bağının sınırlarının bulunmadığını vurgulayan Demirci, bu kapsamda herkesin üzerine düşen mesuliyetleri yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Sağlık-Sen olarak Bayırbucak'ı asla yalnız bırakmayacağını kaydeden Demirci, eldeki imkanlarla yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, "Yardımlar ilimiz genelinde özellikle sağlık çalışanları arasında toplanacak olup, Kahramanmaraş Sağlık-Sen ve İHH aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine gönderilecektir" dedi.

İHH Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman ise Sağlık-Sen'in kendileriyle çalışma kararı almasına teşekkür etti.

Türkmenlerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için nakdi yardımların önemine dikkat çeken Erayman, "Esed ve Ruslar büyük bir kıyıma başladılar. Bundan hepimiz rahatsızız, duanın yanı sıra bir takım yardımlar lazım. Acilen, un, battaniye, kışlık giyecek, çadır ve sağlık ürünlerine ihtiyaç var. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.