Kahramanmaraş

Kahramanmaraş 2. Kitap ve Kültür Fuarı

14:27 01 Aralık 2015
Kahramanmaraş 2. Kitap ve Kültür Fuarı

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap ve Kültür Fuarı sona erdi.

KAFUM'da 20-29 Kasım tarihleri arasındaki fuar, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ölümünün 500. Yılında Alaüddevle Bozkurt Gadırhan'ın Hayatı" konulu panelle son buldu.

Prof. Dr. Orhan Doğan moderatörlüğünde panelde, panelistler Dulkadiroğlu Beyliği'nin en önemli şahsiyetlerinden biri olan Alaüddevle Bozkurt Gadırhan'ın hayatından kesitler sundu.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldığı panelin sonunda, protokol üyeleri katılımcılara belgelerini takdim etti.

- 9 günde 125 bin ziyaretçi

Yerel ve ulusal 254 yayınevinin katıldığı, 220 şair ve yazarın okuyucularıyla buluşarak kitaplarını imzaladığı fuarı 9 günde 125 bin kişi ziyaret etti.

Gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren ve Abdurrahman Dilipak'ın onur konuğu olduğu fuarda, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Ahmet Taşgetiren ve Yavuz Bahadıroğlu gibi birçok yazar okurlarla bir araya geldi.

Kitapların renkli dünyası konusunda çağrışım yaratılması için oluşturulan "Şemsiyeli Gökkuşağı Sokak" ve Kahramanmaraş'ın nostaljik kültür sokağı vatandaşların ilgisini çekti.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı imkanlarıyla öğrenciler için ücretsiz otobüs seferleri düzenlenerek, fuarda ve okullarda, yazar-öğrenci buluşmaları gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.