Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta kısa kısa

16:49 06 Ocak 2016
Kahramanmaraş'ta kısa kısa

Polisten karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarı

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşlara uyarı broşür dağıttı. 

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından  "Soba zehirlenmesine dikkat" başlığıyla hazırlanan broşürler, polis ekipleri tarafından ilçe merkezindeki çeşitli noktalarda vatandaşlara dağıtıldı.

Toplum Destekli Polis ekiplerinin vatandaşlara verdiği bilginin ardından dağıtılan broşürlerde, soba ve bacadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenme belirtileri, ilk yardım, soba ve yakıtlar ile ilgili alınacaklar önlemler yer alıyor.

- Suriyeli öğrencilere kitap desteği

Elbistan ilçesinde, İstiklal İlkokulundaki geçici eğitim merkezinde eğitim gören 320 Suriyeli öğrenciye, kendi eğitim müfredatlarına uygun ders kitapları verildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, kitap dağıtımında, Suriyeli çocukların eğitime erişimini sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliği ile ilçede geçici eğitim merkezi oluşturulduğunu belirtti.

Suriyeli öğrencilerin kendi müfredatlarında, Suriyeli öğretmenler tarafından eğitim alabilmeleri için çalışmalar yapıldığını dile getiren Bayazıt, "İç savaşta yakınlarını, evlerini ve işlerini kaybeden ailelerin çocuklarını hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Geçici eğitim merkezinde 2'nci sınıftan, 8'inci sınıfa kadar tüm Suriyeli öğrenciler eğitimlerini alabiliyor. 320 Suriyeli öğrenciye, 10 Suriyeli öğretmen tarafından kendi müfredatlarında uygun eğitimler veriliyor. Ayrıca Suriyeli öğrencilere haftada 5 saat olmak üzere Türkçe dersi vermesi amacıyla 6 öğretmen görevlendirildi" dedi.

Bayazıt, kitapların MEB ve UNICEF tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.

- Elbistan'da nüfus hareketliliği

Elbistan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Mustafa Gören, adres beyanında bulunmayan 248 kişiye idari para cezası uygulandığını söyledi.

Gören, yaptığı açıklamada, 2015'de kurum olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Geçen yıl 46 bin 247 nüfus kayıt örneği verdiklerini dile getiren Gören, "12 bin 178 yerleşim yeri belgesi, 2 bin 813 doğum, 539 ölüm, bin 212 evlenme, 381 boşanma, 91 kayıt düzeltme işlemi, 11 bin 191 adres beyanı ve bin 578 de  diğer işlemler yapıldı. Kurum olarak ayrıca geçen yıl 36 aile cüzdanı, 8 bin 425 erkek, 6 bin 122 ise kadın cüzdanı hazırlandı" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.