Kahramanmaraş

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

16:54 11 Şubat 2016
Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mehmet Akif Bolat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. olağan kurultayı ile TBMM grup toplantılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a yönelik ifadelerinde "hakaret suçu" işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Bolat, AK Parti Göksun Kadın Kolları Başkanı Hürühan Baz, AK Parti Göksun Gençlik Kolları Başkanı Zeynal Güzel, partililer ve bir grup vatandaş, Göksun Adliyesi'nde bir araya gelerek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. olağan kurultayı ile grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusu dilekçesi verdi.

Bolat, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözleri nedeniyle rahatsızlıklarını hem kamuoyuyla paylaşmak hem de bunu yargı mercilerine taşımak için bir araya geldiklerini söyledi.

Hakaretin kabul edilemez olduğunu ifade eden Bolat, "Yüzde 52 oyla seçilmiş Cumhurbaşkanı doğrudan bir makam haline gelmiştir. Seçildikten sonra oy vermeyen yüzde 48'in de Cumhurbaşkanı haline gelmiştir. Türkiye'de ilk defa halkın oyu ile seçilen Sayın Cumhurbaşkanına yapılan hakaret kabul edilemez ve suç duyurusunda bulunmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.