Kahramanmaraş

Şehitlerimizi uğurluyoruz

17:12 22 Şubat 2016
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe'nin (22) cenazesi, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Kalfe'nin cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından Afşin ilçesine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra helallik alınmak üzere Alpaslan Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Ailesi ve yakınları şehit Kalfe'nin tabutuna sarıldı, bir süre gözyaşı döktü.

Bekar ve biri kız 5 kardeşi olan şehit Mustafa Can Kalfe'nin naaşı, Ulu Camisi'ndeki cenaze namazının ardından Koyuntepe Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye katılan protokol üyeleri, baba Ali Kalfe'ye taziye dileklerini iletti. Oğlunun üniformasını giyen baba Kalfe, bir kişinin slogan atması üzerine, "Burası siyaset yeri değil. Hakkınızı helal edin o bize yeter" dedi.

Oğlunun tabutuna sarılan baba Kalfe, "Hakkım helal olsun yiğidim. Şehidim, yavrum" diye gözyaşı döktü.

Şehidin ağabeyi Osman Kalfe'nin vatani görevini yaptığı ve kardeşinin acı haberini de izne geldiği sırada aldığı öğrenildi.

Bu arada yakınlarının görevini bırakmasını istediği şehidin, "Vatanıma seve seve hizmet etmek istiyorum" dediği belirtildi.

Cenaze törenine, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil ve İmran Kılıç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, AK Parti MKYK Üyesi Metin Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile diğer yetkililer katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.