Kahramanmaraş

Dedeler torunlarıyla topaç oynadı

16:24 13 Nisan 2016
Dedeler torunlarıyla topaç oynadı

Elbistan ilçesinde bu yıl ilk kez yapılan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nde dedeler, torunlarıyla birlikte topaç çevirdi.

Gençlik Hizmetleri Müdürlüğünün tesislerinde yapılan şenlikte dede ve torunların birbiriyle yarışı ilginç görüntülere sahne oldu.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, gazetecilere yaptığı açıklamada, mazisi çok eskilere dayanan topaç oyununun Anadolu'da en yaygın ve en sevilen oyunlardan biri olduğunu söyledi.

Topaç'ı gelecek nesillere aktarmak maksadıyla çocuklarla yetişkinler arasında bir yarışma düzenlendiğini kaydeden Akkoyun, "Teknolojinin baş döndürdüğü, çocukların televizyon ve bilgisayar ekranlarından gözünü alamadığı günümüzde, geleneksel çocuk oyunlarına önem veriyoruz. Topaç çevirmeyi seviyoruz. Zira topaç ağaçtan yapıldığı için çocukların sağlığını bozmadığı gibi eskimiyor, deforme olmuyor. Üstelik çocuklarla yetişkinlerin nerede denk gelirlerse gelsinler birbirleriyle yarışması stres atmalarını da sağlıyor" şeklinde konuştu.

40 yıl önce topaç çevirdiğini ifade eden 71 yaşındaki Abdullah Yılmaz ise torunu ve diğer çocuklarla topaç oynarken eski günleri hatırladığını ve özlediğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.