Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta içme suyu terfi merkezinde patlama

13:36 29 Nisan 2016
Kahramanmaraş'ta içme suyu terfi merkezinde patlama

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, içme suyu terfi merkezindeki klor tüpünün patlaması sonucu gazdan etkilenen 4 işçi tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Pınarbaşı Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesine ait Kaynarca İçme Suyu Terfi Merkezi'nin depo kısmında yer alan bir klor tüpü, altındaki sehpanın kırılması sonucu devrilerek patladı.

Sesi duyarak depoya gelen 4 belediye çalışanı, olaya müdahale etmeye çalışırken klordan etkilendi. İşçiler, 112 acil servis ekiplerince Elbistan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Elbistan Belediyesi ise olayın ardından anonsla vatandaşları uyardı. İkinci bir ikaza kadar şebeke suyunun içilmemesi yönünde uyarıda bulunan yetkililer, vatandaşlardan muslukları açık bırakarak tahliye yapmalarını istedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, terfi merkezinde inceleme ve su tahliye çalışması başlattı.

İdareden yapılan açıklamada ise patlamanın, klor tüpünü taşıyan demir sehpanın kırılmasından kaynaklandığı, olayın ardından içme suyu şebekesinde tahliye çalışmasına başlandığı belirtildi.

Merkezin, Yeşilyurt ve Kızılcaoba mahallelerinin tamamı ile Pınarbaşı ve Taşoluk mahallelerinin bir kısmına hizmet verdiği bildirilen açıklamada, gerekli ölçümler gerçekleştirildikten sonra halka duyuru yapılacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.