Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta içme suyu terfi merkezindeki patlama

16:24 29 Nisan 2016
Kahramanmaraş'ta içme suyu terfi merkezindeki patlama

KASKİ Genel Müdürü Altunok, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın, 10 tonluk klor deposunu taşıyan demir sehpanın kırılması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (KASKİ) Mustafa Altunok ile Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, içme suyu terfi merkezinde klor tüpü patlayan Elbistan Kaynarca İçme Suyu Terfi Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

İçme suyundaki klor seviyesini normale döndürmek için gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Altunok, şöyle konuştu:

"Yaşanan talihsiz olaydan dolayı Elbistan halkından özür diliyoruz. Şebeke suyunun istenilen seviyeye gelmesi için çalışmalar sürüyor. Klor, suyun temizlenmesi için gerekli olan ve kullandığımız bir maddedir ancak suda olması gerekenin üzerinde bir değere çıkması zararlıdır. Yere dökülen klor içme suyuna karıştı. Ekiplerimiz olaya anında müdahale etti. İstasyonlarımızı ve şehre vermiş olduğumuz depoların vanalarını kapattık. Vatandaşlarımızı çeşmeden içme suyu tüketmemeleri konusunda gerekli uyarılarımızı yaptık."

Altunok, sudaki klorun istenilen seviyeye düşmesi halinde şebekelere suyun tekrar verileceğini belirtti.

Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ise yüksek klorlu suya maruz kalmanın insan sağlığı için tehlikeli olduğunu, erken alınan önlemler sayesinde vatandaşların zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.