Kahramanmaraş

Sudanlı bakan ve belediye başkanları Kahramanmaraş'ta

18:17 29 Nisan 2016
Sudanlı bakan ve belediye başkanları Kahramanmaraş'ta

Sudan'ın Batı Kordofan, Sinnar, Beyaz Nil eyaletlerinden bakan, belediye başkanları ve akademisyenler, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu.

Sudan Hükümeti ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan "Türkiye-Afrika Gönül Köprüsü" protokolü kapsamında kente gelen heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u ziyaret etti.

Konuk heyet daha sonra Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Vali Mustafa Hakan Güvençer ve son olarak AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile görüştü.

AK Parti'nin icraatları hakkında Özdemir'den bilgi alan heyettekiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ta çok sevilmesinin dikkatlerini çektiğini anlattı.

Özdemir, Kahramanmaraş'ın Türkiye'de AK Parti'ye en çok oy veren üçüncü kent olduğunu belirtti.

Sadece seçim dönemlerinde değil yılın 365 günü çalıştıklarını vurgulayan Özdemir, "En yakın seçim tarihi 2019'da ama amacımız 2019'daki seçimleri kazanmak değil, 2023 yılına yetişen genç kardeşlerim olsun istiyorum. 2071 yılına davayı taşıyacak ruha sahip insanlar olsun istiyorum. Amacım bu davaya hizmet etmek, bu çalışmayı yapmaktır." dedi.

- "Erdoğan güçlü lider"

Batı Kordofan Eyaleti Maliye Bakanı Abdalazım Ahmed Rahmtlla Ali ise Türkiye'nin tecrübelerinden istifade etmeyi ve iki ülke arasındaki irtibatı güçlendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Ali, Türkiye'de büyük bir gelişme ve kalkınma olduğunu gördüklerini söyledi.

Erdoğan'ın Türkiye ve İslam coğrafyasında güçlü bir etkisinin bulunduğuna inandığını kaydeden Ali, şöyle devam etti:

"Lider ne kadar güçlü olursa, yaptığı işlerin de etkisi o kadar çok ve başarılı olur. Biz de Recep Tayyip Erdoğan'ın bu güçlü liderliğinin alemi İslam'ın ittihadına vesile olacağını temenni ediyoruz. Türkiye buna hazır, geçmiş İslami tarihi buna hazır olduğunu gösteriyor. Güçlü Türkiye, Müslüman halklara her zaman destek oluyor. Şu an Suriyeli mültecilere ve Gazzelilere yaptığı destek de bunu gösteriyor."

Ali, Türkiye'nin gücüyle uluslararası devletler bazında İslam'a çok büyük katkılar sağlayacağını düşündüğünü belirtti.

Türkiye'deki misafirperverlikten mutluluk duyduğunu anlatan Ali, ziyaretlerine vesile olanlara teşekkür etti.

Hayrat Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Feridun Işıklar da Sudan heyetinin kente ilk kez geldiğini dile getirerek, "Misafirlerimiz şehirlerdeki belediye başkanlarıyla görüşerek tecrübe aktarımı yapıyor. Kendilerini bulunduğumuz yerlerdeki belediye başkanlarımızla, idarecilerimizle, mülki amirlerle görüştürüyoruz. Kendi aralarında istişare yapıyorlar." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.