Kahramanmaraş

Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

13:50 12 Mayıs 2016
Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kahramanmaraş merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonun ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakılan eski Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALEDER) Başkanı Gökçe Özbek ile bir dernek yöneticisi tutuklandı.

Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine 2 Mayıs'taki operasyonun ardından çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla salıverilen Karaaslan ve Özbek ile bir dernek yöneticisi, yeniden gözaltına alındı.

"FETÖ/PDY'ye üye olmak, kamuyu zarara uğratmak, nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlılar, cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2 Mayıs'ta Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep'te düzenlediği operasyonda "FETÖ/PDY'ye üye olmak, kamuyu zarara uğratmak, nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik" suçlamalarıyla 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklanmış, aralarında eski KSÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan'ın da bulunduğu 5 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.