Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta 7. Uluslararası Maraton Koşusu

13:10 15 Mayıs 2016
Kahramanmaraş'ta 7. Uluslararası Maraton Koşusu

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen 7. Uluslararası Maraton Koşusu sona erdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Kaymakamlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün organizesiyle dün Elbistan ilçesinde başlayan maratonda sporcular Ekinözü ilçesini geçtikten sonra üçüncü ilçe Afşin'e ulaştı.

Birbirine sınır 3 ilçe arasında 170 kilometrelik parkurdaki koşuya, biri kadın 70 sporcu katıldı.

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep ve Ankara'dan gelen sporcuların katıldığı maratonu, 4 sporcu tamamlayabildi.

Yarışmada, 20 saat 55 dakikalık derecesiyle Hasan Turgut birinci, 21 saat 48 dakikalık dereceyle Fatih Sertkaya ikinciliği, 22 saat 50 dakikalık dereceyle Enver Güzelakçakaya üçüncülüğü, 23 saat 42 dakikalık dereceyle de Hüseyin Haşhaş dördüncülüğü elde etti.

Dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalyaları Elbistan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle verildi.


- "Dünyanın en zor üçüncü koşusu"


Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ödül töreninde yaptığı konuşmada, üç ilçeyi kapsayan koşunun dünyada sayılı maraton arasında yer aldığını belirtti.

Ultra maraton koşusunun, dünyada zorluk derecesi açısından üçüncü sırada bulunduğunu vurgulayan Akkoyun, "Maratona ilerleyen yıllarda daha çok sporcunun katılacağına inanıyorum. Etkinliğin ilçelerin tanıtımı açısından önemli rol üstlendiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Yarışmanın birincisi Hasan Turgut ise zorlu bir parkurda yarıştıklarını belirterek, kazanmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.