Kahramanmaraş

Vali Yardımcısı Kurtoğlu'nun cenazesi memleketine uğurlandı

20:43 24 Mayıs 2016
Vali Yardımcısı Kurtoğlu'nun cenazesi memleketine uğurlandı

Kahramanmaraş'ta makam odasında tabancayla intihar girişiminde bulunan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu'nun cenazesi, valilikte düzenlenen törenin ardından, memleketi Isparta'ya uğurlandı.

Necip Fazıl Şehir Hastanesinde bir haftalık yaşam mücadelesini kaybeden Ferhat Kurtoğlu (48) için Kahramanmaraş Valiliğinde tören düzenlendi. Valilik bahçesindeki tören alanına polislerin omuzlarında getirilen Kurtoğlu için saygı duruşunda bulunuldu.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, törende yaptığı konuşmada, herkesin derinden yaralı ve sarsılmış durumda olduğunu belirterek, bugün sadece bir çalışma arkadaşlarını, bir kamu görevlisini ebedi yolculuğuna uğurlamadıklarını ifade etti.

Güvençer, "Bir kardeşimizi, can dostumuzu, bir haftadır kendisini ne kadar çok sevdiğimizi ve kendisini ne kadar çok alıştığımızı çok daha derinden farkettiğimiz bir sevgili kardeşimizi yolculuğa uğurluyoruz." dedi.

- "Allah yolunu açık etsin"

Kurtoğlu'nun Kahramanmaraş'ta Suriyelilerin barındığı çadır kentten de sorumlu olduğunu hatırlatan Güvençer, şöyle devam etti:

"Sadece bu kadar değiliz. Ben biliyorum güzel kardeşimin arkasında tanıdığı, tanıştığı, hizmet ettiği tüm Kahramanmaraşlıların, özellikle ilimizde bulanan Suriyeli misafir kardeşlerimize hepimiz adına vekaleten ev sahipliği yapan Ferhat kardeşimin ardında, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimle Suriyeli misafirlerimizin de yürekten duaları var. Allah yolunu açık etsin. Böyle bir nihayetle göndermeyi hiçbirimiz hem tahmin etmez hem de arzulamazdık. Lakin takdirin ötesindeki yüce takdir bir hikmete mebni olsa gerek ki bize bu anı yaşattı. Hepimiz adına onu Allah'a ısmarlıyorum. Sevgili kardeşim ruhun şad olsun, yolun açık olsun. Hepimize hakkını helal et."

Güvençer'in konuşmasının ardından, İl Müftüsü Muhammed Güvher, dua etti.

Törende, Kurtoğlu'nun kızı Tuğçe, oğlu Oğuzkağan Kurtoğlu babalarının son yolculuğunda gözyaşlarını tutamadı. Vali Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Kurtoğlu'nun çocuklarının koluna girerek sakinleştirmeye çalıştı. Törende, bazı Suriyeliler de gözyaşı döktü.

Kurtoğlu'nun cenazesi daha sonra memleketi Isparta'ya uğurlandı.

Törene, Kurtoğlu'nun ağabeyi Faruk Kurtoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.