Kahramanmaraş

Elbistan'da termik santrallere karşı imza kampanyası

14:41 26 Mayıs 2016
Elbistan'da termik santrallere karşı imza kampanyası

Elbistan ilçesindeki Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu, termik santrallerinin zararlarına dikkat çekmek amacıyla imza kampanyası başlattı.

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu üyeleri, İbrahimkaraoğlan Meydanına kurdukları stant ile vatandaşlara broşür dağıtarak kampanyasına destek istendi.

Platform adına konuşan Haluk Özyurt, ilçedeki termik santrallerin bölge halkının sağlığını tehdit ettiği ileri sürerek, şunları söyledi:

"Bölge halkı 32 yıl önce termik santrallerinin çalışmalarını iş ve aş umudu ile arazisini, tarlasının geçim kaynağı tarım alanlarının yok olmasına ses çıkarmamıştır. Termik santrallerinin sağlıklarına, yaşam haklarına zarar vereceği hiç tartışılamamış, gündeme dahi gelmemiştir. 1984 yılında faaliyete geçen o günkü mevzuata göre hiçbir koruyucu filtre sistemine dahi gerek duyulmayan A Termik Santrali 15 yıl çalıştıktan sonra, bölge halkının sessizliğine 1999 yılında ikinci B Santralinin yapımına başladılar. 2004'te yapımı tamamlanan B Santrali ile 2 santral bölgede sorunları ortaya çıkarmaya başladı. Yakın yerleşim yerlerinde yaşayanlarda hastalıklar ve özellikle de kanser artmaya, tarım arazilerinin verimi düşmeye başladı. Yeni kurulacak olan termik santraller, Türkiye'nin 4. büyük ovası olan sadece Elbistan'ı değil, çevre ilçeleri de yaşanmaz hale getirecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.