Kahramanmaraş

Kuyumculara değer katacak "3D Modelleme Merkezi" protokolü imzalandı

18:37 31 Mayıs 2016
Kuyumculara değer katacak "3D Modelleme Merkezi" protokolü imzalandı

Kuyumculuk sektöründe İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer almasıyla "Altın şehir" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş'ta sektörü dünyayla rekabet edebilir hale getirmek için "3D Modelleme Merkezi" protokolü imzalandı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümünce hazırlanan "Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi Projesi", Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Kuyumcular Odası ortaklığında yürütülüyor.

İki milyon lira değerinde KSÜ bünyesinde kurulacak proje için DOĞAKA mali desteğiyle Valilikte protokol imzalandı.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, üniversitenin proje sahipliğinde yaklaşık 2 milyon lira değerinde olan, Kahramanmaraş için son derece önem taşıyan "3D Modelleme Merkezi" yapılması için protokol imzaladıklarını söyledi.

DOĞAKA'nın Kahramanmaraş'a 155 projede destek verdiğini ve bunun maliyetinin 44 milyon lira olduğunu belirten Güvençer "Bu 44 milyon lira destekle Kahramanmaraşlı kamu kurumları, yerel yönetimler, ticari firmalar 2015 yılı itibariyle yaklaşık 74 milyon liralık yatırım yaptı." dedi.

DOĞAKA'nın protokol güdümlü projesi ile Kahramanmaraş'a doğrudan bir milyon 700 bin lira para aktardığını ifade eden Güvençer, şunları kaydetti:

"Bu sadece kaynak aktarmayla kalmayacak proje üniversitemizle beraber birinci derecede sorumluluğunu alacak. Kahramanmaraş için bu neden önemli, biliyorsunuz her konuşmamızda söylüyorum pek çok sektörde Kahramanmaraş Türkiye genel tablosundan çıkartıldığında, Türkiye genel tablosunu eksiltecek kadar büyük bir öneme sahiptir de onun için."

Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız'ın da projeyi değerlendirdiği protokol, Vali Güvençer, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve ilgililer tarafından imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.