Kahramanmaraş

Akdeniz Ormanları Entegre Yönetimi Projesi

13:58 03 Haziran 2016
Akdeniz Ormanları Entegre Yönetimi Projesi

Türkiye'de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetimi Projesi kapsamında, Andırın ilçesinde Orman Yangın Amenajman Planlamaları konulu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Bilgili, Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokul Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin bilgi verdi.

Andırın bölgesi orman haritası üzerinde anlatım yapan Bilgili, planın amacının, güvenlik, yangından korunma, yangına hazırlıklı olma, yangın önleme ve eğitim olduğunu belirti.

Orman yangını tehlikesini, özel uygulamalar ile en aza indirmeyi amaçladıklarını ifade eden Bilgili, "Planlama biriminin tabiat değerlerini korumak ve halkın gerçekleşecek bir yangından zarar görmelerini engellemektir. Bu öncelikle yapılacak uygulamalar ekosistemi en az etkileyecek şekilde ve maksimum fayda sağlamaya yönelik olacaktır." dedi.

Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak da orman yangınlarıyla mücadele konusuna herkesin önem vermesi gerektiğini söyledi.

Yangınlara ilişkin titizlikle ve tüm kurumlarla çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Maslak, şunları kaydetti.

"Orman yangınlarıyla mücadele konusunda bilinçlendirme yapılması çok önemlidir. Bizlerde Kaymakamlığımıza bağlı tüm birimlerimizle beraber, müftülük olsun, milli eğitim olsun, tarım müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımız olsun orman yangınlarıyla mücadele hususunda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz." dedi.

Programa, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, Belediye Başkanı Baki Tezcan, Emniyet Amiri Mümtaz Irk, Kahramanmaraş Orman Yangınla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, Orman İşletme Müdürü İdris Tetik, kurum amirleri, mahalle muhtarları ve orman kooperatif yetkilileri ve işletme şefleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.