Kahramanmaraş

Okullarda karne heyecanı

17:09 17 Haziran 2016
Okullarda karne heyecanı

Kahramanmaraş'ın Afşin ve Elbistan ilçelerinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne törenleri düzenlendi.

Afşin ilçesinde bu gün 20 bin 500 öğrenci karne aldı.

Afşinbey İlk ve Ortaokulundaki törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, karne alan öğrencileri tebrik ederek, eğlenceli ve güzel bir tatil geçirmelerini diledi.

Öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Turan, "Alınan bu karneler öğrencilerimizin durumunu gösterdiği kadar velilerin de durumunu göstermektedir. Velilerimiz kqarnesinde zayıf olan öğrencilerimize yüklenmesin. Çünkü alınan bu karneler aynı zamanda velilerimizin. Veliler çocuklarına gerekli ilgi ve alakayı gösterdiği takdirde olumsuz karne notlarının düzeleceğini ve daha iyi olacağını biliyoruz." diye konuştu.

Afşinbey İlk ve Ortaokulu Müdürü Tamer Öbek de okulun yeni hizmet binasında ilk defa karne dağıtım töreni gerçekleştirdiklerini belirtti.

Daha sonra okulda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi, ardından halay çekildi, dans gösterileri sunuldu.

- Elbistan

Elbistan'da ise 34 bin 568 öğrenci, karne heyecanı yaşadı.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Şehit Jandarma Er Levent Kuşoğlu İlköğretim Okulunda düzenlenen törende sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet ederek tatili iyi değerlendirmelerini tavsiye etti.

Öğrencilerin karne sevincine ortak olmak istediklerini dile getiren Akkoyun, "Karne öğrencilerimizin eğitim durumlarını öğrenmeleri açısından önemlidir. Çocuklarımızın karnesinde yer alan notların yüzde 50'si de anne ve babaya aittir. Durumu böyle değerlendirsinler. Kırık bir nottan dolayı çocuklarımızı üzmeyelim. Önemli olan çocuklarımızın kendisidir." diye konuştu.

- Suriyeli öğrenciler de karne sevinci yaşadı

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle aileleriyle Elbistan ilçesine yerleşerek buradaki geçici eğitim merkezinde eğitimlerine devam eden Suriyeli öğrenciler de karne sevinci yaşadı.

İstiklal İlköğretim Okulu bünyesinde kurulan ve 16 öğretmenin görev yaptığı Geçici Eğitim Merkezinde, 349 öğrenci karne aldı.

Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörü Hacı Mehmet Çam, karne töreninde yaptığı konuşmada, gelecek dönem Geçici Eğitim Merkezi sayısının ikiye çıkartılacağını belirtti. Çam, çocuklar için yaz tatilinde de eğitim kurslarının devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.