Kahramanmaraş

Madenci babası için yazdığı kompozisyonla birinci oldu

13:28 18 Haziran 2016
Madenci babası için yazdığı kompozisyonla birinci oldu

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin eden Çöllolar Kömür Sahasında hayatını kaybeden işçilerden Muhsin Koşan'ın kızı Zümrüt Koşan, okulda düzenlenen, annesi ve ağabeyinden habersiz katıldığı Babalar Günü kompozisyon yarışmasında birinci oldu.

Aydın'da yaşayan Kahramanmaraşlı Koşan ailesinin çocuklarından 6. sınıf öğrencisi Zümrüt Koşan, Aydın'daki Nahit Menteşe Ortaokulu'nun düzenlediği "Canım Babacığım" konulu kompozisyon yarışmasında 5 yıl önce Çöllolar Kömür Sahası'nda göçük altında kalarak kaybettiği babasına olan duygularını anlattı.

Koşan, Mis Kokulu Babacığım başlıklı, "Her baba kızının kahramanı, her kız babasının prensesidir. Ben ise babamın meleğiydim. Ama ona doyamamışken ölüm onu elimden aldı" sözleriyle başladığı duygu yüklü kompozisyonunda, "Eğer yaşasaydı, kömür karası ellerini tutmak, ellerinden öpmek isterdim." sözleriyle babasına duyduğu özlemi ifade etti.

Kız çocukları için babalarının daha da özel olduğunu vurgulayan Koşan, kompozisyonunda özetle şunları kaydetti:

"Belki her şeyim yoktu ama bir babam vardı. Babamın ölümünden sonra anladım ki, iyi insanların bu dünyada yeri yok. Babamın yokluğu her gün bir bıçak gibi kalbime saplanıyor. Bazen o kadar derin iniyor ki, nefes alamayacak gibi oluyorum, boğuluyorum. Babasızlık boşluktan aşağı düşmek gibi, tutunacak bir şey arıyorsun ama bulamıyorsun. Yaşıyorum ama koca bir eksikle nasıl yaşanırsa öyle yaşıyorum. Babama olan özlemim bir deprem gibi oluyor. O kadar sarsıyor ki bazen yaralanıyorum.

Buradan babama seslenmek istiyorum. Sana söz veriyorum mis kokulu babacığım. Babalar gününde yanında olamasam da bayramda ilk senin yanına geleceğim, toprağını koklayacağım. Belki de içinde sen olduğun için bu kadar güzel kokuyordur toprağın. Senin kokunu hiç unutmamıştım, unutmadım, unutmayacağım. Mis kokulu babacığım. Bir insan babasını ne kadar çok seviyorsa ben daha fazla seviyorum. Eski günlerimizi dünmüş gibi hatırlıyorum. Bedenin yanımda olmasa da kalbin hep yanımda duruyor. Şimdiden babalar gününü kutluyor ellerinden öpüyorum.

Lütfen bu babalar günü herkes için özel bir gün olsun. Babası olan herkes babasına doyasıya sarılsın. Olmayan ise üzülmesinler. Babalarıyla birlikte olduklarının hayalini kurup gülümsesinler. Bu babalar gününde de yanımızda olamayan babalarımızla gönüllerimiz bir olsun. Tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun."

Anne ve ağabeyinden habersiz katıldığı yarışmada kompozisyonuyla birinci seçilen Zümrüt Koşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda "Canım Babacığım" konulu kompozisyon yarışması yapıldığını duyunca katılmak istediğini söyledi.

Yarışmada kompozisyonunun birinci seçildiğini dile getiren Koşan, mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

- "Mezarı olmadığı için babalarının öldüğüne inanamıyorlar"

Zümrüt Koşan'ın annesi Gülgün Koşan de eşini 5 yıl önce Çöllolar Kömür Sahası'nda meydana gelen göçükte kaybettiklerini belirtti. Eşini kaybettikten sonra zor günler yaşadıklarını ifade eden Koşan, "Eşimin mezarı olmadığı için çocuklarım babasının öldüğüne inanamıyor. 'Bir gün babam çıkıp gelecek' diyor. Babasının öldüğünü kabullenemiyor. Çok zor günler geçiriyoruz. Yaramız her geçen gün derinleşiyor. Çocuklarım o kadar olgunlaştı ki bazen beni onlar teselli ediyor." diye konuştu.

Ağabeyi Onur Tuncer Koşan da kaybettikleri babalarını çok özlediklerini belirterek, "Bazen kardeşimle oturup düşünüyoruz; acaba babam da bizi görüyor mudur, hayatını kaybederken neler düşündü diye kendi kendimize soruyoruz. Onu çok özlüyoruz. Kardeşimin odasında sürekli ağladığını görmüştüm. Babalar günü için kompozisyon yazdığı için ağlıyormuş. Kompozisyon yazdığını sonradan öğrendik." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.