Kahramanmaraş

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde 14 doktora gözaltı

18:01 23 Haziran 2016
Kahramanmaraş merkezli 11 ilde 14 doktora gözaltı

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 14 doktor gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Grup Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, ilçede bir süre önce kapanan özel bir hastanede görevli doktorların evrakta sahtecilik yaptığı iddiası üzerine çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında 18 doktor hakkında, ''Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurumlarını dolandırdıkları'' iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı.

Elbistan merkezli Elazığ, Kayseri, İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Balıkesir, Bursa, Batman, Bartın, Sakarya ve Malatya'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 18 doktordan 14'ünü gözaltına aldı. Diğer 4 şüphelinin yakalanması için ise arama çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

"Kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla gözaltına alınan A.A, A.I, B.A, C.K, F.S, M.G.K, N.G.E, Ş.G, S.Z, M.Ç, Y.D, C.T.K, A.Y. ve N.Y. sağlık kontrolünden geçirilerek emniyette işlemlerine başlandı.

Şüphelilerin, bazı kişilere muayene ve benzeri sağlık hizmetleri için hastaneye başvuru yapmış gösterip sözde tedavi uyguladığı, tomografi cihazı olmadığı halde bu işlemle ilgili fatura düzenlediği, bu yolla kamu kurumlarını zarara uğrattığı iddia edildi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.