Kahramanmaraş

Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

14:51 01 Temmuz 2016
Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

BBP Elbistan İlçe Teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada, takipsizlik kararı verilmesini protesto etti.

Elbistan Adliyesi önüne gelen BBP İlçe Başkanı İbrahim Kılıç ve beraberindeki partililer, üzerinde ''Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz'' yazılı siyah çelengi adliye binasının önüne koydu.

Şüphelilere verilen takipsizlik kararını yok hükmünde saydıklarını savunan Kılıç, "Takipsizlik kararı elim bir terör olayının şokunun yaşandığı ve bu bahaneyle sosyal medyanın devre dışı bırakıldığı günde kamuoyu ile paylaşıldı. Bu olay yaşandığı ilk günden itibaren basit bir havacılık kazası gibi kamuoyuna yansıtıldı." dedi.

Kılıç, yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğine inandıklarını belirterek, "Varlığını ve mücadelesini milletinin ve devletinin bekası için harcamış bir şahsın ardından yapılan muamele, vicdanları kanatır cinstendir. Davayla ilgili 2014 yılında da takipsizlik kararı verilmiş ve biz bu sonucu da o zaman itiraz etmiştik. Şimdi yine itirazımızı yapacağız. Biz inanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir. Bu ülkede vicdanı ile karar verecek adil hakimlerde vardır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.