Kahramanmaraş

Yabancı mimar ve mühendislerin Türkiye'de çalışması

15:23 02 Temmuz 2016
Yabancı mimar ve mühendislerin Türkiye'de çalışması

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gürcan Ülgey, yabancı mimar ve mühendislerin Türkiye'de çalışmalarını düzenleyen yasada değişikliğe gidilmesinin yanlış sonuçlar doğuracağını söyledi.

Ülgey, yönetim kurulu üyesi Hüseyin Ovayolu ile Elbistan ilçesindeki üyeleri ziyaret etti.

Özel bir işletmede gerçekleşen toplantıda konuşan Ülgey, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine gelmesi beklenen "Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkındaki Yasa Tasarısı" ile mühendislik, mimarlık birikimi ve ilgili yasaların hiçe sayıldığını kaydetti.

Yasa tasarısının geri çekilmesini talep edeceklerini belirten Ülgey, şunları söyledi:

"Türkiye'deki mühendis ve mimarlar, yabancı ülkelere gittiği zaman mutlaka orada belirli kuruluşlara müracaat edip diploma denkliğini alıyor. Diplomasına akreditasyon yaptırıyor. Türkiye'de bu işi Türk Mühendisler Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yapıyordu. Yeni çıkacak yasa taslağı gerçekleşir ise dışarıdan gelen birinin mühendis olup olmadığı veya ne kadar etkin olduğu sorgulanmadan Türkiye'de görev yapabilecek. Bu da mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından çok kötü bir durum. Bu yanlıştan umarım en kısa zamanda dönülür. Bu sorunların aşılması için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.