Kahramanmaraş

Ünal'dan şehit ailelerine ziyaret

16:58 19 Ağustos 2016
Ünal'dan şehit ailelerine ziyaret

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "PKK'nın terör saldırılarını artırmış olmasının temel sebebi, Türkiye'nin verdiği bağımsızlık mücadelesine ve devletin içine sızmış FETÖ'den temizleme çaba ve gayretine ket vurmaktır, bunu engellemeye dönük bir faaliyettir." dedi.

Ünal, beraberindekilerle Giresun'daki helikopter kazasında şehit olan pilot Yarbay Hilmi Özer ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen polis memuru Durmuş Polat'ın ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Şehit evi ziyaretlerinden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Ünal, şu anda PKK ve FETÖ terör örgütlerinin birlikte faaliyet sürdürdüğünün çok açık olduğunu söyledi.

"PKK'nın terör saldırılarını artırmış olmasının temel sebebi, Türkiye'nin verdiği bağımsızlık mücadelesine ve devletin içine sızmış FETÖ'den temizleme çaba ve gayretine ket vurmaktır, bunu engellemeye dönük bir faaliyettir." diyen Ünal, şöyle devam etti:

"Teröre ve teröriste asla ve asla hiç kimse hiçbir şekilde ifade özgürlüğü adı altında destek beyanlarında bulunulamaz. Çünkü ifade özgürlüğü bir terör örgütünün propaganda aracı değildir. İfade özgürlüğü, vicdani bir haktır. Hukuk devletleri tabii ki ifade özgürlüğünü korur. Ama birileri ifade özgürlüğü altında Türkiye'nin şu anda hem FETÖ'ye hem PKK'ya ve IŞİD'e, DHKPC-'ye dönük mücadelesine asla gölge düşürmeye kalkışmasın. Türkiye, şu anda teröre karşı tek yürek olmuş durumdadır. Halkın gönlü rahat olsun, bunların sonu yakındır. Türkiye bu belaları, badireleri atlatacak güçtedir."

- FETÖ'nün darbe girişimi

Ünal daha sonra Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku ile şehit düşen polis memuru Ahmet Gülbahar'ın Afşin'deki ailesini ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

Ünal, FETÖ'nün darbe girişiminde yaşanan olayların şimdi PKK terör örgütü tarafından yapılmaya çalışıldığını vurguladı.

Polis memuru Ahmet ve oğlu Hüseyin Utku'nun şehit edenlerle kalkışma gecesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Erol ve oğlu Abdullah Tayyip Olçak'ı şehit edenlerin aynı hainler olduğuna dikkati çeken Ünal, şunları kaydetti:

"Şehit eşi ve annesi Betül Gülbahar'ın 'O daha küçücük korkar, babasının yanına koyun' diye feryat etmesi tüm Türkiye'nin için yaktı. Bu olaylardan sonra hala bu ülkede birileri PKK terör örgütünün, seviciliğini yapıyor ve devletin meşru müdafaa hakkını kullanmasını şiddet olarak görüp diğer taraftan terör örgütünün çocukları, masumları, sivil halkı katletmesine tek bir kınama mesajı bile yayımlamayan insanların vicdanları varsa utanmaları gerekiyor."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.