Kahramanmaraş

Elbistan'daki "içme suyunda mikrobiyal kirlenme"

15:58 07 Eylül 2016
Elbistan'daki "içme suyunda mikrobiyal kirlenme"

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçede içme suyundaki "mikrobiyal kirlenme" nedeniyle vatandaşların ishal, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye mükerrer olarak başvurularının devam ettiğini bildirdi.

Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Ağustos sabahından itibaren çok sayıda vatandaşın, ishal, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastanelere başvurduğunu anımsattı.

Vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle sağlık kurumlarındaki tüm personeli "acil" koduyla göreve çağırdıklarını ifade eden Akkoyun, ''Hastanelere ilaveten aile hekimleri devreye girdi. Eczaneler gerekli ilaçları tedarik ederek vatandaşa aralıksız sağlık hizmeti verdi. Salgının boyutu göz önünde bulundurularak bir haftalık ilaç tedariğine gidildi. İl ve ilçe merkezinde kriz masası oluşturuldu. Salgınla ilgili alınması ve yapılması gereken tedbirlerle ilgili kurumlara gerekli tebliğ yapıldı. Hastane ve sağlık ocaklarının etrafında gerekli trafik düzeni sağlanarak, güvenlik önlemleri alındı." bilgisini aktardı.

Şu an itibariyle hastanelere az da olsa hasta müracaatlarının mükerrer olarak devam ettiğini söyleyen Akkoyun, ölüm vakası yaşanmamasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Bazı vatandaşların bir çok defa hastanelere başvurduğunu belirten Akkoyun, şunları kaydetti:

"31 Ağustos tarihi itibariyle keson kuyuları ve şebeke hattı yoğun bir şekilde klorlama yapılarak temizlendi. Vatandaş, bu suyu kullanmaması konusunda uyarıldı. Şebeke hattındaki suyun değerleri alınmaktadır. İçme suyunda insan sağlığını tehdit edecek birşey yok. Herhangi bir aksaklıkta halk bilgilendirilecektir. Valilik koordinesinde Halk Sağlığı, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yetkilileri Ceyhan Nehri ve içme suyu kuyularının etrafında alınması gereken tedbirler konusunda inceleme yapıldı."

Hastaneye başvuranlardan Münevver Doğan, torununun hastalığı atlatamadığını ifade ederek, ishal olduğu için hastaneye başvuruda bulunduklarını söyledi.

Mahmut Ölker de İstanbul'dan tatile geldiklerini, yüksek ateş ve kusma şikayeti ile hastaneye başvurduklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.