Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta 500 keklik doğaya bırakıldı

11:43 08 Eylül 2016
Kahramanmaraş'ta 500 keklik doğaya bırakıldı

Elbistan ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 500 kekliği doğaya bıraktı.

İğde Mahallesi'nde yapılan etkinlikte konuşan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan'daki yaban hayatın korunması ve canlandırılması amacıyla doğaya 500 adet kınalı keklik bırakıldığını söyledi.

Kaymakam Akkoyun, "Amaç yaban hayatının korunması yaban hayatının canlandırılması bu anlamda eksiklerin giderilmesidir. Önümüzdeki senede bu programı tekrar edeceğiz. Bu sayıyı 3-4 katına çıkaracağız. Burada önemli olan kekliklerin doğaya salımının yanında onların korunmasıdır. Bizlere düşen görev, avcılara özellikle buradan seslenmek istiyorum, mutlaka buradaki yaban hayatının korunması gerekiyor." diye konuştu.

Elbistan'da yaban hayatının canlandırılması noktasında büyük çalışmaların yapıldığını ifade eden Akkoyun, şunları kaydetti:

"Bu bölgede ve diğer bölgelerde yine dağ keçilerinin sayısının 10 kat oranında arttığını Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük'ten öğrendim. Daha önce yok olma tehlikesiyle karşı karşıydı. Elbistan, gelişen, büyüyen ve kalkınan bir ilçedir. Bunun yanı sıra doğa zenginliği olarak, yaban hayatı zenginliği olarak da bu zenginliğini korur."

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Kalınkütük ise, doğaya bırakılan kekliklerin korunması için herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından 500 keklik doğaya bırakıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.