Kahramanmaraş

Demokrasi Şehitleri Çeşmesi öğrenciler için akacak

16:54 22 Eylül 2016
Demokrasi Şehitleri Çeşmesi öğrenciler için akacak

Andırın ilçe merkezinde bulunan Tufanpaşa İlkokulunun bahçesine yaptırılan çeşmeye 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Çeşmesi adı verildi.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde bir ilkokulun bahçesine yapılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Çeşmesi okul öğrencileri için akacak.

Şehit Ömer Halisdemir ve diğer demokrasi şehitlerinin resimleri bulunan çeşmenin açılışı düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Andırın Kaymakam Vekili ve Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, açılışta yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi girişilen kalkışmanın, ülkede yaşayan vatansever insanların ferasetiyle, özverisiyle ve azmiyle bastırıldığını belirtti.

Hain kalkışma sonucu çok sayıda vatandaşın şehit olduğunu ve yüzlerce vatandaşın da gazi olduğunu anımsatan Ayhan, "Bu vesileyle şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Bu çeşmenin açılmasında milli eğitim camiamıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, ayrıca 2016-2017 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum." dedi.

Okul Müdürü Ali Hayta ise öğrencilerin çeşmeden su içtiğinde 15 Temmuz gecesini hatırlayacağını söyledi.

Artık her yıl 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde şehitleri gönülden yad edecek ve hatıralarını gelecek nesillere aktaracaklarını dile getiren Hayta, "15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı." diye konuştu.

İlçe Müftüsü Tayyip Koçer'in yaptırdığı dua ile çeşmenin açılışı yapıldı.

Açılışa, Belediye Başkanı Baki Tezcan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Sedat Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, daire amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Avcı, öğrenciler ve veliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.