Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Valisi Özkan:

22:24 27 Eylül 2016
Kahramanmaraş Valisi Özkan:

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, "Temel olarak sanayi ve ticaret deyince bunun lokomotifi istikrarlı bir ortamdır. Bu istikrar, ülke ve il bazında değil artık küresel istikrar çok önemlidir." dedi.

Özkan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının (KMTSO) 40. Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, istikrar ve kentin üretim kapasitesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kahramanmaraş'ın üretken yapısının tüm şehirlere örnek olduğunu söyleyen Özkan, "Temel olarak sanayi ve ticaret deyince bunun lokomotifi istikrarlı bir ortamdır. Bu istikrar, ülke ve il bazında değil artık küresel istikrar çok önemlidir. Küresel istikrar artık işin olmazsa olmazı." diye konuştu.

Hem kamunun hem özel sektörün hem de sivil toplum kuruluşlarının ve bilimsel kuruluşların yapması gerekenlerin son 5-10 yıl içerisinde hükümetler ile parlamento tarafından çok iyi analiz edildiğini belirten Özkan, çalışmak, üretmek isteyenlerin önünün açılmasına yönelik ciddi bir hukuki alt yapının oluşturulduğunu kaydetti.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun da Kahramanmaraş'ın, 2 milyar doları geçen dış ticaret hacmi, yıllık 5 milyar dolarlık sanayi üretimi, 6 milyar dolar kredi ve mevduat hacmi, son 10 yılda hayata geçirilen 6 milyar dolar özel sektör yatırımı olduğunu anlattı.

Kahramanmaraş'ın birçok sektörde lider konumuyla Türkiye'nin örnek şehirleri arasında bulunduğunu ifade eden Zabun, şöyle konuştu:

"Tekstil, kağıt, çimento, elektrik üretimi, dondurma üretimi, metal mutfak eşyaları üretimi ve coğrafi marka patenti odamıza ait olan Maraş biberinde Türkiye lideri, kuyumculuk ve bayan ayakkabısı sektörlerinde ise Türkiye ikincisi unvanıyla başarıdan başarıya koşmaktadır. Yakın gelecekte, yeni organize sanayi bölgesi, lojistik altyapısı, karayolu ve havayolu yatırımları, turizm, eğitim ve sağlık hizmetlerinde yatırımların tamamlanmasıyla Kahramanmaraş’ın başarıları daha da hızlanacaktır. Bizler de, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak özel sektörün gelişimini teşvik etmek ve dünya ekonomisi ile entegrasyonunu artırmak amacıyla 8 bin üyemize hizmet veriyor, sanayiden tarıma, ihracattan turizm sektörüne mevcut potansiyeli harekete geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

Zabun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ardından, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın katılımıyla düzenlenen, iş, siyaset ve bürokrasi dünyasının bir araya geldiği "Birlik ve Beraberlik Programı"nda, beraberlik ve bütünleşmeyi Kahramanmaraş'ta pekiştirerek, her zaman canlı ve diri olduğunu gösterdiklerini sözlerine ekledi.

KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz de 1991'de 1 milyon dolar ihracat yapan Kahramanmaraş'ın, 1 milyon doları 1 milyar dolara yaklaştırdığını belirtti.

Konuşmaların ardından KMTSO Başkanı Zabun ve Meclis Başkanı Öksüz, Vali Vahdettin Özkan'a tablo hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.