Kahramanmaraş

"Silahı düğünlerde değil poligonda sıkın"

11:22 08 Ekim 2016
"Silahı düğünlerde değil poligonda sıkın"

İSMAİL HAKKI DEMİR - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, "Beceri düğünlerde sıkmak değil, poligonda hedefi vurabilmektedir. O da yarışma ortamında yapılırsa doğru yerde ve doğru zamanda yapılmış olur." dedi.

Arman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıcılığın çok özel bir spor olduğunu belirtti.

Türkiye'deki insanların pek çoğunun silahları sevdiğini dile getiren Arman, hemen her ailede silaha hevesli birilerinin bulunduğunu söyledi.

Atış yapma heveslerinin poligonlarda giderilmesi gerektiğini ifade eden Arman, "Biz hedeflere atış yapılmasını istiyoruz. Bu amaçla da yarışmalar düzenliyoruz. Poligonlarda antrenörler istihdam ediyor, malzeme desteği veriyoruz. Bu kaynağı spora yönelterek atışa yetenekli insanlara atıcılık sporunda başarılı olmaları için olanaklar sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Türklerin silahı sevmesinin doğru kaynaklar ve yönlendirmelerle atıcılığa katkısı olmasını ümit ettiklerini vurgulayan Arman, şunları kaydetti:

"Birçok insanın elinde silah var. Bizi en çok üzen olay bunların düğün gibi yerlerde ve eğlence ortamlarında havaya atılmasıdır. Beceri düğünlerde sıkmak değil beceri poligonda hedefi vurabilmektedir. O da yarışma ortamında yapılırsa doğru yerde ve doğru zamanda yapılmış olur. Bizim için önemli olan poligonlarda yapılan atışlardır. Hep hedefe atış yapalım ve vurduğumuz hedeflerle övünelim. Silahı düğünlerde değil poligonda sıkın."

- "TOHM olimpiyatlara sporcu kazandırıyor"

Yapılan çalışmalarla elde ettikleri başarılara da değinen Arman, Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesiyle federasyon olarak önemli başarılar elde ettiklerini belirtti.

TOHM projesinin atıcılık sporu için önemine dikkat çeken Arman, bu proje kapsamında Kocaeli'nde trap, Konya'da ise skeet çalışmaları yürüttüklerini, buradan çok değerli sporcular kazandıklarını dile getirdi.

Kocaeli'deki iki trap sporcusunun olimpiyatlara katılma başarısı gösterdiğini vurgulayan Arman, "Bu başarı bizim için bir umut kaynağı oldu. 2020 ve 2024 hedefli bir projeyken biz 2016'da olimpiyatlara sporcu kazandırdık. İnanıyorum ki 2020 yılında bu proje olimpiyatlara birçok sporcu kazandıracak. Bu anlamda değerli bir proje. Gereken desteği verip arkasında duruyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.