Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde toplu iş sözleşmesi sevinci

21:32 15 Şubat 2017
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde toplu iş sözleşmesi sevinci

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 273 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, makamında düzenlenen imza töreninde, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin şartları güçlendikçe, kurumların da güçlendiğini anlatan Erkoç, "İmkanlarımız dahilinde işçi kardeşlerimize en uygun ücreti verdiğimize inanıyoruz. Kadrolu işçilerimizle karşılıklı mutabakata vardık ve sözleşmemizi imzalıyoruz. İşçi kardeşlerimize hayırlı olsun diyoruz. Alacakları maaşlarını alın teri olarak kazandıklarını ve hak ettiklerini düşünüyoruz. Sağolsunlar en iyi şekilde hizmet etme gayreti içerisinde hareket ediyorlar ve aldıkları maaşları da hak ediyorlar." diye konuştu.

Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehre yapacağı ziyarete ilişkin soru üzerine de şöyle konuştu:

"17 Şubat 2017 Cuma günü tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi Müftülük alanımıza davet ediyoruz. Halkımız o gün kimseye randevu vermesinler. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde karşılama gayreti içerisinde hazırlıklarımız devam ediyor. Nasıl ki kahraman şehrimiz Kurtuluş Savaşı'nda ilk kıvılcımı oluşturmuşsa, 16 Nisan’da yapılacak referandumda da en iyi şekilde gereğini yapacağına inanıyoruz. Partili, partisiz bütün Kahramanmaraş halkımızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya, ona kucak açarak en iyi şekilde karşılamaya davet ediyoruz."

Konuşmaların ardından, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ömer Çınar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya'nın da yer aldığı törende Çınar, Erkoç ve Çetinkaya'ya çiçek takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.